Noticias
  • L’èxit dels esports d’aventuraVivim amb un ritme de vida realment estressant. Llargues jornades laborals, multitud d'obligacions, poc temps lliure, etc. En general, una rutina diària amb molt estrès, i generalment sense molts alts [...]
  • La millor dieta per trobar-te bé fent esportSegur que alguna vegada t'han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys [...]
  • La kinesioterapia per al tractament de lesionsEn principi és necessari començar per destacar que la kinesiología és un tipus de ciència que s'enfoca a estudiar tot allò que estigui relacionat amb el moviment del cos humà, [...]

Neteja i manteniment de la roba esportiva

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Neteja i manteniment de la roba esportiva

La majoria de nosaltres utilitza una roba especial quan fa esport, és a dir: una equipació o bé roba que només ens posem quan anem a fer exercici: més elàstica i còmoda que la que normalment utilitzem en el nostre dia a dia.

Ara bé, què cal saber sobre el seu manteniment? Doncs el més important és la seva neteja, ja que acostuma a ser roba molt suada.

Consells bàsics

  • En primer lloc, hem d’intentar netejar-les el més ràpid possible. Si deixem que la suor es vagi penetrant serà més difícil de treure després.
  • Si no pots rentar-la al moment, deixa-la en un cistell separat de la resta de roba. És important que la roba esportiva (així com s’acostuma fer amb la roba de treball) quedi separada de la resta. També seria interessant si poguessis tenir-la ventilada fins al moment de posar la rentadora.
  • Hi ha detergents que són especials per a roba esportiva, però si el teu consum és baix potser no et val la pena. N’hi haurà prou amb que utilitzis un detergent de caràcter suau. En el cas de roba esportiva també es desaconsella l’ús de suavitzant.
  • Per tal de preservar les seves condicions, tampoc s’aconsella que es faci servir secadora. Normalment aquests aparells tendeixen a reduir la mida de les peces tèxtils.
  • Algunes taques costen de treure, les de suor en són un bon exemple. Si veus que n’hi ha, el que pots fer és posar-hi algun llevataques especial o bé posar-hi una mica de vinagre, que té més o menys els mateixos efectes.
  • Per últim, un consell universal: fixa’t amb les etiquetes de la roba. Normalment allà hi podrem trobar tot un seguit de símbols que ens serviran per determinar si hem de rentar amb aigua freda o calenta, si podem o no assecar-ho amb secadora o si hem de tenir en compte alguna cosa més. En cas de dubte amb la interpretació de símbols podeu consultar alguna pàgina web on les expliqui.