Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

No cal restringir els aliments que consumim

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
No cal restringir els aliments que consumim

Si preguntem a qualsevol dietista-nutricionista què hem de fer per perdre aquest greix corporal, tots et diran el mateix: “Menjar correctament i moure’t més”. Sembla senzill, únicament haig de restringir aliments i començar a fer exercici. En canvi, per molt que es repeteixi aquest missatge, la quantitat de persones que és incapaç d’arribar a un % de greix saludable augmenta.

El problema que ens trobem és que, en moltes ocasions, aquest missatge va associat a reduir la quantitat d’aliments als quals acudir per basar la nostra dieta: “Els ous tenen colesterol, elimina’ls”; “l’enciam no, que reté líquids”, etc. Aquestes afirmacions fan que la persona desconfiï de la majoria d’aliments, basant la seva alimentació en 8-10 aliments, sent el cas de la persona que busca perdre greix consumint pit de pollastre de gall dindi, tomàquet, pollastre a la planxa, lluç, panga i poc més. Ara, què succeeix quan una persona es posa a dieta i comença a perdre greix? La gana es dispara.

Qualsevol dieta que ens faci perdre grassa, ens fa cremar menys calories per molt perfecta que sigui. Quan comencem a retallar calories, basant la nostra dieta en uns quants aliments, augmentem el risc d’obsessionar-nos amb el menjar, sobretot amb aquells aliments d’alta palatabilidad (aliments rics en greixos i sucres refinats).

Aquest fet es reflecteix en alguns estudis en animals, en els quals s’observava com després d’una retallada extrema de calories (perdent entre el 7 i 20% del seu pes total) consumien moltes més calories quan podien menjar el que volien que aquells que no se’ls hi havia cap fet restricció calòrica. Curiosament, la preferència d’aliments era rica en greix.

En humans, succeeix el mateix, trobant-nos com aquelles persones que retallen en gran manera la seva ingesta calòrica buscaven snacks rics en calories. A dia d’avui, gràcies a tècniques com la ressonància magnètica, sabem que quan veiem fotos de menjar ràpid, s’activen regions implicades en l’atenció recompensa (amígdala), memòria (hipocamp) o fins i tot el control de l’apetit (hipotàlem).

No es pot negar que l’aspecte psicològic té un paper fonamental en la pèrdua de greix. Però el problema no és perdre pes, sinó mantenir aquesta pèrdua durant un temps. Òbviament, la magnitud del problema dependrà del percentatge de greix que volem baixar.

Noticies Educació

L’esport pot ser perjudicial

L’esport pot ser perjudicial

És bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres