Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Nova pista slot al barri de Sant Andreu de Barcelona

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Nova pista slot al barri de Sant Andreu de Barcelona

Per als qui no estigueu familiaritzats amb el tema, el terme “slot” fa referència als circuits de cotxes en miniatura. És a dir, el que popularment es coneix amb el nom de la marca més coneguda: Scalextric.

Gaudeix d’una nova pista slot

Segur que ara ja us sona més. Doncs bé, tot i que es pot practicar o jugar de forma individual, la gràcia és competir. Al llarg dels anys tant les pistes utilitzades com els automòbils han anat millorant fins a convertir-se en veritables joies a petita escala, i la gràcia és poder controlar aquests petits vehicles perquè arribin els primers al final de la cursa i no es surtin del seu carril. Per tal d’aconseguir-ho, cal dominar molt bé els temps i vigilar molt a les corbes.

Aquestes pistes existeixen des de mitjans dels segle XX i, segons on es practiqui, l’escala dels cotxes serà diferent. Per exemple, al nostre país el més normal és que estiguin a escala 1/32 o 1/43, mentre que als Estats Units es més normal trobar-ne a escala 1/83.

Tornant al titular de la notícia, hem de dir que els aficionats de Barcelona poden estar contents: el barri de Sant Andreu ha estrenat fa pocs dies una nova pista de 40 metres.

Els impulsors han estat els membres de l’entitat Gasclavat Slot Club, que entre tots han decidit quin traçat volien i que tots els dijous al vespre s’hi troben per provar-la i competir-hi. L’entitat es va crear l’any 2000 i té 18 socis, tots ells homes.

Algunes característiques de la pista són:

• Capacitat per a sis cotxes a la vegada
• Té trams rectes i corbs, així com angles que arriben als 180 graus
• Disposa també de pendents, cosa que dificulta més la cursa per aquells que no tenen gaire pràctica.
• Està pensat per a cotxes en escala 1:32 i 1:24, que normalment valen entre 20 i 80 euros. Els cotxes es poden “tunejar” a gust, de manera que moles aficionats se’ls pinten o miren de personalitzar-los per fer-los més diferents als de la resta.

Tot i que sembli una cosa fàcil, es necessita tècnica i paciència per dominar aquests cotxes.