Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Obert el termini d’inscripció a Catskills

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Obert el termini d’inscripció a Catskills

Catskills és un campionat de Catalunya orientat als estudiants de formació professional. Els alumnes d’arreu del territori català han de competir en 29 oficis o competències (skills) vinculats als estudis que s’estan cursant.

Participar al Catskills

Els objectius són:

  • Promoure l’alta qualitat dels estudis de formació professional que es duen a terme a diferents centres educatius del territori.
  • Impulsar, promoure i prestigiar la formació professional.
  • Crear xarxes de col•laboració, entre els centres, el professorat participant i les empreses del sector.

Fa pocs dies es va obrir el termini d’inscripció, i teniu temps fins al 13 d’abril per apuntar-vos-hi. Caldrà indicar les dades del centre, les dades del professor o professora que prepararà a l’alumne i que l’acompanyi el dia de les proves, els motius pels quals s’ha escollit aquell alumne, les dades personals i acadèmiques de l’alumne en qüestió i les dades d’un alumne suplent.

catskills

Al Saló de l’Ensenyament, que va tenir lloc del 12 al 16 de març, Catskills hi va ser present amb un espai on es van fer diverses demostracions a càrrec de professors i alumnes que havien participat a l’edició Catskills de 2012 (es celebra cada dos anys). En aquest cas pel Saló de l’Ensenyament es van mostrar sis oficis: cuina, servei de restaurant i bar, perruqueria, estètica, mecatrònica i control industrial. Les demostracions s’orientaven a donar a conèixer el campionat, que enguany ja arriba a la cinquena edició.

Un cop superat el Catskills hi ha la possibilitat de competir a SpainSkills (Olimpiadas de Formación Profesional), i si es queda entre els finalistes es pot participar a l’Euroskills, esdeveniment que es celebra també cada dos anys i que fomenta la formació professional entre els joves promovent-ne l’excel•lència i fent créixer la consciència per la necessitat de tenir joves professionals qualificats. Després de l’èxit obtingut en la darrera edició, aquest any es farà a la ciutat francesa de Lille del 2 al 4 d’octubre.

Fins i tot existeix una categoria superior de competició: WorldSkills. La propera competició serà a São Paulo del 11 al 16 d’agost de 2015. WorldSkills International és una organització políticament neutra i sense ànim de lucre que, tal com els exemples citats anteriorment, promouen l’educació i la formació professional.