Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Open Camp: primer parc del món dedicat a l’esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Open Camp: primer parc del món dedicat a l’esport

A mitjans de juliol, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya va anunciar que Barcelona posarà en marxa l’any vinent l’Open Camp, el primer parc del món dedicat a l’esport.

Open Camp, un parc dedicat a l’esport

Segons informa la nota de premsa, aquest camp es situarà a l’Anella Olímpica situada a Montjuïc. Serà un parc d’entreteniment i experiències dedicat exclusivament a l’esport, sent així una iniciativa innovadora i pionera. La idea és que els ciutadans puguin anar-hi i gaudir més de 50 experiències virtuals relacionades amb tots els esports. Per exemple, podrem simular córrer els 100 metres llisos contra Bolt o provar de jugar partits de futbol de manera professional.

El parc respon a la idea del concepte “Sportainment”, que significa poder barrejar esports i entreteniment. Tot i que són moltes les empreses catalanes que participen en el projecte, ja hi ha 26 “partners” d’arreu del món (Microsoft n’és una d’elles).

En total s’ocuparan 95.000 metres quadrats i està pensat que es puguin crear uns 240 llocs de treball. A tot això cal sumar-hi l’impacte econòmico-turístic, ja que si el projecte té èxit, vindran més visitants a Barcelona i això repercutirà en que la ciutat obtingui més ingressos (així com hotels, restaurants i botigues).

Situar el parc a la zona olímpica farà que prengui més rellevància, ja que fins ara s’hi organitzaven pocs actes. L’Estadi Lluís Companys, per exemple, serà un dels principals protagonistes del nou projecte. També està previst que s’incorporin la Torre Telèfonica, l’Institut Nacional d’Educació Física Catalunya (INEFC) i el Museu Olímpic de l’Esport Joan Antoni Samaranch. Aquest museu està actualment gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica i, tal com diuen ells mateixos, és una finestra oberta a l’univers esportiu. Els principals objectius del museu són el fet de poder promoure els valors que aporta l’esport, educar i mostra de forma didàctica que significa l’esport o la història de l’esport a escoles, innovar i renovar. Tot i que centra molts dels seus continguts en la temàtica dels Jocs Olímpics, s’hi poden veure coses curioses i conèixer detalls sobre esports que ens agraden.

En definitiva, iniciatives com l’Open Camp poden ser interessants per fer créixer la passió per l’esport entre els ciutadans.