Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Patrocini, publicitat i esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Patrocini, publicitat i esport

Hi ha vegades que cal suport econòmic per al desenvolupament de l’activitat esportiva, sobre tot pel que fa a l’ús dels materials necessaris. Així, no ens és estrany veure cotxes i motos de Fórmula 1 o GP amb ple d’enganxines de diferents marques, o samarretes d’esportistes on hi llueix alguna cosa més que la marca de roba i el nom de l’equip. Sense anar més lluny, Qatar Fundation es un exemple ben present a les samarretes del Futbol Club Barcelona.

Finançament esportiu

Hi ha molts exemples de finançament extra. Els que hem dit són uns determinats casos, però n’hi ha forces més. Aquests serien els grups més importants:

  • Publicitat al vehicle: el cas més típic és el de cotxes i motos, però n’hi ha d’altres, com el ciclisme o, en menys mesura, els esports de rodes com el patinatge. Sovint és plasma amb una enganxina a la superfície del vehicle, que pot ser més gran o més petita segons els diners aportats.
  • Publicitat a l’equipament tèxtil: el cas del Barça, però també de molts altres equips. I no només futbol: molts esportistes individuals o membres d’un equip llueixen marques als seus respectius equipaments. El que implica dur-los sovint està recollit en una sèrie de clàusules que poden ser més o menys restrictives segons el valor econòmic de l’acord.
  • Publicitat als complements com ara pilotes de futbol, esquís o demés. És a dir, tot aquell equipament que no forma part de l’equipació individual però que és necessari per al funcionament del joc.
  • Valles publicitàries i cartells varis: aquest punt és força ampli i sobradament conegut. Sovint son pancartes o valles publicitàries que es situen pels voltants de l’estadi per ser visibles durant tot el partit o bé en determinats moments, com patrocinar el plafó de l’entrega de premis o el photcall corresponent. Un altre exemple seria la paret que hi ha al darrera quan es fan rodes de premsa.

Aquests són alguns dels exemples més destacats, però no oblidem que n’hi ha molts més. L’objectiu es poder finançar l’esport en qüestió per tal de que es pugui continuar al mateix nivell (o, en equips més petits, la seva existència: no oblidem la gran utilitat dels espònsors locals en equips petits!)

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres