Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estuadiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional privat amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir a la formació integral de l’alumnat i educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]

És perjudicial combinar esports?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
És perjudicial combinar esports?

Partint del fet que el cos humà està destinat per moure’s, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors es poden practicar diversos esports alhora? O és millor triar exclusivament un? Aquests són interrogants que anem a intentar resoldre perquè resulti més senzill identificar el que és més convenient per mantenir-se en òptimes condicions.

Si bé sabem que tots els excessos són dolents, quan es tracta de l’exercici físic és indispensable considerar que no tots els esports treballen els mateixos grups de músculs i causen el mateix profit, per aquest motiu interessar-se a fer diferents activitats esportives pot ser bastant positiu, això sempre que existeixi la supervisió i orientació adequada per evitar per exemple lesions.

Beneficis de fer diversos esports alhora

Estem parlant llavors d’un entrenament multidisciplinari que a més de millorar la capacitat física, va a facilitar el no haver de fer sempre el mateix doncs això és alguna cosa que sol cansar a moltes persones i portar-les al fet que prefereixin prescindir de l’exercici. En rebre variats estímuls, la persona tindrà les eines per trobar millorança en aspectes com la resistència, la flexibilitat i la força entre uns altres, tot això des del dinamisme dels diferents escenaris.

En exercitar més d’una disciplina, s’incrementa el control motor, es millora la concentració i s’incentiva la producció de endorfinas que són les que ens ajuden a superar l’ansietat, les tensions i l’estrès. Per descomptat, la mobilitat articular i muscular també són aspectes summament rellevants per animar-se a combinar esports que d’alguna manera es complementin entre si.

L’exercici a l’excés pot ser perjudicial?

La decisió d’explorar diversos escenaris esportius al temps, sempre ha d’estar supervisada per no exposar-se a creuar els límits i arribar al punt del que deixa de ser saludable. És així com ha de tenir-se en compte les capacitats específiques de la persona i les seves necessitats per dissenyar un pla de treball que a cap moment arribi a convertir-se en una sobrecàrrega.

Combinacions tals com el gimnàs amb la natació o potser el crossfit amb el pilates són exemples de propostes equilibrades que van a llançar molts avantatges per la manera apropiada en la qual aconsegueixen integrar-se.

Considerant que s’ha arribat al consens per part de la comunitat científica que amb 150 minuts d’exercici moderat a la setmana és més que suficient, reiterem que de preferir-se activitats de major intensitat i combinades, el més responsable és no fer les coses per compte propi sinó informar-se fins a donar amb un guia idoni que d’acord als requeriments de l’individu pugui ajudar a escollir no només les disciplines a practicar sinó també la durada de les sessions.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]