Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

És perjudicial combinar esports?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
És perjudicial combinar esports?

Partint del fet que el cos humà està destinat per moure’s, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors es poden practicar diversos esports alhora? O és millor triar exclusivament un? Aquests són interrogants que anem a intentar resoldre perquè resulti més senzill identificar el que és més convenient per mantenir-se en òptimes condicions.

Si bé sabem que tots els excessos són dolents, quan es tracta de l’exercici físic és indispensable considerar que no tots els esports treballen els mateixos grups de músculs i causen el mateix profit, per aquest motiu interessar-se a fer diferents activitats esportives pot ser bastant positiu, això sempre que existeixi la supervisió i orientació adequada per evitar per exemple lesions.

Beneficis de fer diversos esports alhora

Estem parlant llavors d’un entrenament multidisciplinari que a més de millorar la capacitat física, va a facilitar el no haver de fer sempre el mateix doncs això és alguna cosa que sol cansar a moltes persones i portar-les al fet que prefereixin prescindir de l’exercici. En rebre variats estímuls, la persona tindrà les eines per trobar millorança en aspectes com la resistència, la flexibilitat i la força entre uns altres, tot això des del dinamisme dels diferents escenaris.

En exercitar més d’una disciplina, s’incrementa el control motor, es millora la concentració i s’incentiva la producció de endorfinas que són les que ens ajuden a superar l’ansietat, les tensions i l’estrès. Per descomptat, la mobilitat articular i muscular també són aspectes summament rellevants per animar-se a combinar esports que d’alguna manera es complementin entre si.

L’exercici a l’excés pot ser perjudicial?

La decisió d’explorar diversos escenaris esportius al temps, sempre ha d’estar supervisada per no exposar-se a creuar els límits i arribar al punt del que deixa de ser saludable. És així com ha de tenir-se en compte les capacitats específiques de la persona i les seves necessitats per dissenyar un pla de treball que a cap moment arribi a convertir-se en una sobrecàrrega.

Combinacions tals com el gimnàs amb la natació o potser el crossfit amb el pilates són exemples de propostes equilibrades que van a llançar molts avantatges per la manera apropiada en la qual aconsegueixen integrar-se.

Considerant que s’ha arribat al consens per part de la comunitat científica que amb 150 minuts d’exercici moderat a la setmana és més que suficient, reiterem que de preferir-se activitats de major intensitat i combinades, el més responsable és no fer les coses per compte propi sinó informar-se fins a donar amb un guia idoni que d’acord als requeriments de l’individu pugui ajudar a escollir no només les disciplines a practicar sinó també la durada de les sessions.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]