Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Pot ser l’esport perjudicial per a la salut?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Pot ser l’esport perjudicial per a la salut?

És impossible negar o no percebre en l’actualitat que ens trobem en un moment de la història on existeix una febre per l’esport, és a dir, són moltes les persones que es dediquen a aquest tipus d’activitats amb major freqüència i fins i tot que conviden a cada vegada més persones a imitar el seu itinerari.

Al seu torn, els gimnasos proliferen per cada sector que es passa, hi ha una major quantitat de carrils destinats per a les bicicletes o zones que s’habiliten per a l’entrenament de les persones. Però la pregunta sobre aquest tema és l’esport pot arribar a ser perjudicial per a la salut?

Posibles inconvenients de l’esport

Sempre se sol dir, fins i tot sense pensar-ho molt perquè l’hi veu com un fet evident, que l’esport és sinònim de salut. L’inconvenient amb aquesta idea, d’acord amb els experts en el sector, és que de vegades les persones poden estar cometent errors greus que en veritat són perjudicials per al seu cos. Ara bé, cal ser també clars que els metges sempre van a voler que les persones practiquin exercici perquè és un tipus d’activitat que és beneficiosa per a la salut, però quan l’esport és mal fet, sense un control o sense els coneixements específics pot ser molt perjudicial i és en aquest tipus de situacions on cal actuar amb prestesa perquè el dany sigui inexistent.

Considerant l’anterior el que es proposa és que les persones que practiquin amb certa freqüència un esport es facin una revisió mèdica mèdica esportiva per saber quin és la seva situació, els riscos potencials, que es descartin malalties i finalment que es dissenyi un entrenament individual o personalitzat perquè el rendiment esportiu al final sigui el màxim.

Més enllà del que s’ha esmentat que pot ser una miqueta més tècnic del necessari, també cal emfatitzar que exercitar-se a l’excés pot ser perjudicial per a la salut, doncs en aquests casos s’està portant al cos més enllà dels seus límits i en aquest sentit és d’esperar-se que els desbalances no triguin a sorgir. A més, recerques recents han demostrat que competicions extremes amb les maratons, Ironman o els recorreguts massa llargs en ciclisme acaben per ocasionar danys cardiovasculars.

En conclusió, l’esport sí és una activitat que pot ser vesteixi com un sinònim de salut i de cura corporal en múltiples sentits, però executada manera incorrecta o no es personalitza la sessió, sense cap dubte va a acabar per ser alguna cosa perjudicial per a l’organisme, tant de manera interna com a externa.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]