Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Pot ser l’esport perjudicial per a la salut?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Pot ser l’esport perjudicial per a la salut?

És impossible negar o no percebre en l’actualitat que ens trobem en un moment de la història on existeix una febre per l’esport, és a dir, són moltes les persones que es dediquen a aquest tipus d’activitats amb major freqüència i fins i tot que conviden a cada vegada més persones a imitar el seu itinerari.

Al seu torn, els gimnasos proliferen per cada sector que es passa, hi ha una major quantitat de carrils destinats per a les bicicletes o zones que s’habiliten per a l’entrenament de les persones. Però la pregunta sobre aquest tema és l’esport pot arribar a ser perjudicial per a la salut?

Posibles inconvenients de l’esport

Sempre se sol dir, fins i tot sense pensar-ho molt perquè l’hi veu com un fet evident, que l’esport és sinònim de salut. L’inconvenient amb aquesta idea, d’acord amb els experts en el sector, és que de vegades les persones poden estar cometent errors greus que en veritat són perjudicials per al seu cos. Ara bé, cal ser també clars que els metges sempre van a voler que les persones practiquin exercici perquè és un tipus d’activitat que és beneficiosa per a la salut, però quan l’esport és mal fet, sense un control o sense els coneixements específics pot ser molt perjudicial i és en aquest tipus de situacions on cal actuar amb prestesa perquè el dany sigui inexistent.

Considerant l’anterior el que es proposa és que les persones que practiquin amb certa freqüència un esport es facin una revisió mèdica mèdica esportiva per saber quin és la seva situació, els riscos potencials, que es descartin malalties i finalment que es dissenyi un entrenament individual o personalitzat perquè el rendiment esportiu al final sigui el màxim.

Més enllà del que s’ha esmentat que pot ser una miqueta més tècnic del necessari, també cal emfatitzar que exercitar-se a l’excés pot ser perjudicial per a la salut, doncs en aquests casos s’està portant al cos més enllà dels seus límits i en aquest sentit és d’esperar-se que els desbalances no triguin a sorgir. A més, recerques recents han demostrat que competicions extremes amb les maratons, Ironman o els recorreguts massa llargs en ciclisme acaben per ocasionar danys cardiovasculars.

En conclusió, l’esport sí és una activitat que pot ser vesteixi com un sinònim de salut i de cura corporal en múltiples sentits, però executada manera incorrecta o no es personalitza la sessió, sense cap dubte va a acabar per ser alguna cosa perjudicial per a l’organisme, tant de manera interna com a externa.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]