Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Practicar senderisme a la tardor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Practicar senderisme a la tardor

Ara que ja no fa tanta calor però encara no ha arribat del tot l’hivern, és una bona època per recórrer camins de muntanya o enmig de la natura.

El senderisme és bàsicament això: una activitat que es practica a l’aire lliure i que normalment el que es fa és seguir camins que la natura ha creat de forma natural o bé altres persones o entitats han anat marcant per assegurar que ningú es perd i es veuen totes les coses importants i maques que s’han de veure.

Com i on practicar senderisme

No deixa de ser una variant de l’excursionisme, i que fins i tot a vegades s’han arribat a confondre de lo properes que són les dues definicions. Es tracta, a més, d’una activitat que es pot fer amb família o amb amics, ja que hi ha tota mena de senders o camins i tots ells amb diferents nivells. Normalment per Internet es poden trobar moltes webs amb recomanacions de rutes de senderisme segons el nivell de preparació que es tingui, així com el temps que es triga més o menys en realitzar-la.

Una de les webs que recullen informació és Senderisme.com, on podem trobar-hi informació com articles, mapes o fins i tot una agenda d’activitats per si ens volem unir a algun grup que realitzi una sortida.

Manteniment dels senders

Segurament us haureu trobat algun cop amb marques i senyalitzacions enmig de la muntanya. Aquestes indicacions les solen fer les entitats excursionistes o ajuntaments, i la seva homologació oficial la marquen institucions superiors, com la European Rambler’s Association (ERA). Aquesta entitat, que opera a nivell europeu, marca les bases per a que entitats de caire més local puguin procedir.

A la Catalunya dels anys 70 hi va haver un veritable boom en matèria de senderisme, i fou Enric Aguadé Sans qui, l’any 1973, va començar a marcar trams per a que la gent pogués conèixer el país. Avui en dia molts d’aquests camins inicials encara existeixen, i se n’ocupa la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per al territori català, a Federació d’Esports de Muntanya i Escalada del País Valencià per a territori valencià i la Federació Balear de Muntanyisme i Escalda per a les Illes Balears.