Noticias

Practicar l’Smart Walking

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Practicar l’Smart Walking

Sigui l’època de l’any que sigui, és molt freqüent veure gent corrent a l’aire lliure. Les ciutats s’omplen de “runners” i cada dia hi ha més aparells i més aplicacions mòbils per regular i comptabilitzar calories cremades i quilòmetres realitzats.

Smart Walking, exercici mentres camines

Ara bé: a no tothom li agrada córrer! Hi ha moltes persones que, ja sigui per la raó que sigui, prefereixen fer exercici caminant. De fet és una pràctica mot habitual en la gent gran, que no tenen prou energia per córrer però surten a caminar cada dia una mica per mantenir el cos en bones condicions.

Avui us presentem una nova tendència esportiva a tenir en compte: l’smart walking o el power walking, que es basa en fer exercici només caminant. Bé, “només” caminant no, hi ha una mica més: s’ha de mantenir un bon ritme constant, controlar la respiració, etc.

Aquí us deixem amb algunes coses que hauríeu de tenir en compte:

  • Estableix una durada determinada. Això cadascú ho sabrà segons les seves condicions, però el normal es que estigui pels voltants d’una hora. Podeu començar per menys i anar augmentant.
  • Si el vostre ritme es constant, amb una hora aproximada podreu fer més o menys un cinc quilòmetres per sessió. Això dependrà molt de l’estat físic i l’edat de cada persona: si es vol anar amb nens s’haurà d’adaptar una mica al ritme que puguin seguir.
  • Intenteu mantenir una bona postura: cos ben recte i mirada cap endavant. És important que mentre duri la sessió intenteu mantenir aquesta mateixa postura.
  • Si us ajuda podeu portar música, ja que us ajudarà a distreure-us i a fer passar l’estona d’una manera més ràpida: sense adonar-vos-en haurà passat l’hora sencera!
  • Porteu roba còmode i calçat esportiu: una caminada d’aquestes característiques amb unes sabates que no siguin les adequades us podria fer més mal que bé.
  • Si podeu, agafeu una petita motxilla que no pesi gaire per posar-hi algunes coses bàsiques, com una ampolleta d’aigua per hidratar-vos si fes falta (si les caminades es fan en època estival, és imprescindible dur-la, tot i així, eviteu les hores de màxim sol!).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres