Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estuadiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional privat amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir a la formació integral de l’alumnat i educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]

Pràctiques professionals en empreses

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Pràctiques professionals en empreses

Com ja sabeu, una part força important de qualsevol ensenyament passa per les pràctiques en empreses o institucions. Són la manera més fàcil i directa de conèixer de primera mà el món laboral i la realitat, més enllà del que es pot aprendre a les aules.

Principals avantatges de les practiques professionals

Deixant de banda si són o no obligatòries, ens poden aportar una sèrie de beneficis que considerem molt interessants:

  • Com ja hem dit, conèixer la realitat de primera mà. No és el mateix conèixer, per exemple, la teoria a l’hora d’entrenar un equip de futbol infantil que posar-se davant dels nanos i fer-ho. I així podríem citar molt exemples. A classe podem conèixer casos, bones pràctiques, que és el que s’ha de fer i el que no… però quan estàs allà ja no hi ha apunts que valguin, la realitat la tens davant i és hora de posar en pràctica tot allò que has après.
  • Relació amb treballadors i treballadores: treballar no és només anar a un lloc i complir amb uns horaris i unes obligacions. Compartir el dia a dia laboral amb persones que estan en el teu mateix àmbit enforteix els teus coneixements i els fa créixer. I a banda de la vessant més professional, segur que hi acabes fent bons amics que perduraran un cop acabat el període de pràctiques!.
  • Responsabilitat, horaris, normativa. Això passa en qualsevol feina que tinguis, ja siguin pràctiques o no. Quan tens una responsabilitat i confien en tu has de demostrar que pots fer-ho i que ets la persona idònia per ocupar aquella plaça. Ser proactiu, aportar idees, complir amb els horaris i les tasques encomanades… tot això diu molt de un mateix i t’ajuda a créixer professionalment.
  • CV, experiència i contactes: i hem deixat pel final la part més important. Les pràctiques ajuden a omplir el teu CV, et doten d’una experiència i són una oportunitat per poder treballar en llocs de prestigi dins el sector. A la majoria de centres s’hi poden fer bons contactes que, de ben segur, et serviran de cara al futur.