Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Primers auxilis i seguretat a l’esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Primers auxilis i seguretat a l’esport

Els primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l’ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d’activitats fonamentals davant una urgència i són decisius per a l’evolució posterior d’una determinada lesió. Per això és fonamental que la societat posseeixi coneixements per saber actuar en aquests instants, per realitzar de manera adequada les tècniques de primers auxilis, ja que el domini d’aquesta habilitat pot suposar la diferència entre la vida i la mort, entre una situació d’invalidesa temporal o permanent, o també entre una recuperació ràpida i una llarga convalescència hospitalària.

La pràctica d’activitat física i esports aporta a la gent grans beneficis per a la seva salut ja que influeix en l’enfortiment funcional de tots els òrgans i sistemes d’òrgans, i aconsegueix una estabilitat psicològica, però també, la seva pràctica sistemàtica porta amb si el risc de sofrir lesions més o menys greus, quan no es prenen les degudes precaucions per desenvolupar-la, i fins i tot prenent-les, les persones que practiquen activitats físiques estan exposades constantment a sofrir d’aquestes lesions, sobretot en les etapes d’entrenament esportiu, que poden arribar a ser limitants en la pràctica de qualsevol esport.

Per això, és molt important que els tècnics esportius rebin una formació integral en primers auxilis per a preservar la seguretat i integritat dels esportistes. En Escola Vitae tenim una assignatura plenament dedicada a aquestes tasques, per tal d’assegurar uns bons coneixements en cas d’emergència. La majoria de les ferides que es produeixen en la pràctica esportiva no tenen molta gravetat, però podrien ser molt més dificultoses de tractar si no les hi atén a temps.

És molt important que qualsevol persona lesionada rebi tractament de forma immediata, sense importar lo petita que hagi estat la lesió, sobretot si aquesta persona ha estat practicant activitats físiques, a causa de l’alt risc de producció de lesions implícites en aquesta pràctica.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]