Noticias

Primers auxilis i seguretat a l’esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Primers auxilis i seguretat a l’esport

Els primers auxilis són les mesures que es prenen inicialment quan es produeix un incident, fins que apareixi l’ajuda sanitària especialitzada. Es tracten d’activitats fonamentals davant una urgència i són decisius per a l’evolució posterior d’una determinada lesió. Per això és fonamental que la societat posseeixi coneixements per saber actuar en aquests instants, per realitzar de manera adequada les tècniques de primers auxilis, ja que el domini d’aquesta habilitat pot suposar la diferència entre la vida i la mort, entre una situació d’invalidesa temporal o permanent, o també entre una recuperació ràpida i una llarga convalescència hospitalària.

La pràctica d’activitat física i esports aporta a la gent grans beneficis per a la seva salut ja que influeix en l’enfortiment funcional de tots els òrgans i sistemes d’òrgans, i aconsegueix una estabilitat psicològica, però també, la seva pràctica sistemàtica porta amb si el risc de sofrir lesions més o menys greus, quan no es prenen les degudes precaucions per desenvolupar-la, i fins i tot prenent-les, les persones que practiquen activitats físiques estan exposades constantment a sofrir d’aquestes lesions, sobretot en les etapes d’entrenament esportiu, que poden arribar a ser limitants en la pràctica de qualsevol esport.

Per això, és molt important que els tècnics esportius rebin una formació integral en primers auxilis per a preservar la seguretat i integritat dels esportistes. En Escola Vitae tenim una assignatura plenament dedicada a aquestes tasques, per tal d’assegurar uns bons coneixements en cas d’emergència. La majoria de les ferides que es produeixen en la pràctica esportiva no tenen molta gravetat, però podrien ser molt més dificultoses de tractar si no les hi atén a temps.

És molt important que qualsevol persona lesionada rebi tractament de forma immediata, sense importar lo petita que hagi estat la lesió, sobretot si aquesta persona ha estat practicant activitats físiques, a causa de l’alt risc de producció de lesions implícites en aquesta pràctica.

Noticies Educació

Com trobar la motivació per fer esport

Com trobar la motivació per fer esport

Són moltes les persones que sol esmentar que els costa bastant el poder trobar la motivació suficient per fer esport. És per això que es registra en molts casos dels [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres