Noticias
  • És perjudicial combinar esports?Partint del fet que el cos humà està destinat per moure's, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors [...]
  • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
  • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

Primers auxilis

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Primers auxilis

Tenir coneixements de primers auxilis pot resultar molt útil, doncs en qualsevol moment es pot produir un accident: un desmai, un tall, una cremada, un ennuegament, etc.

Davant d’aquestes situacions, saps què has de fer?

 Què saber de primers auxilis

Tenir coneixements de primers auxilis bàsics pot evitar mals majors. Avui al blog us citarem alguns exemples, però si voleu més formació, podeu cursar el cicle formatiu de Salvament i Socorrisme que s’ofereix a l’escola i que substitueix els actuals títols emesos per la Creu Roja.

Els primers auxilis, tal com es defineixen al Canal Salut de la Generalitat, són l’atenció immediata i provisional que es dóna a una persona accidentada o malalta. Això no treu que després s’hagin de dur a un centre sanitari o que siguin examinats a posteriori per professionals experts.

Sigui quina sigui la tipologia de l’accident, caldrà fer aquests tres passos:

  • Protegir la víctima de l’entorn on s’ha produït l’accident
  • Alertar als serveis d’emergències (cal trucar al telèfon 112)
  • Socórrer a les víctimes. Atenció: davant de qualsevol dubte és millor esperar

Les primeres mesures que s’han de seguir per valorar la magnitud de l’accident són les que es coneixen com “ABC”. Són: (A) Valorar la via aèria, (B) comprovar la respiració i (C), veure si hi ha una correcta circulació sanguínia.

Si quan truqueu al 112 oferiu ja aquesta informació bàsica, facilitareu el desenvolupament i ajudareu a agilitzar-ho. Penseu que amb aquestes tres premisses l’equip d’emergències poden fer ja la primera valoració de gravetat i per tant la millor manera de procedir.

Exemple: Que fer davant d’una hemorràgia?
Les hemorràgies poden ser de diferents tipus, però es caracteritzen per tenir en comú que s’està perdent sang. Consells bàsics:

  • Posar la persona en posició horitzontal. Si pot ser amb les cames aixecades
  • Busqueu el punt on s’està perdent la sang i mireu d’aturar-ne la sortida amb un tros de roba net
  • MAI fer un torniquet
  • Si s’ha perdut on tros de cos (dit, per exemple), manteniu-lo aïllat i entregueu-lo als serveis mèdics per veure si en poden fer la reconstrucció.

Evidentment, si es tracta d’un cas greu, aviseu immediatament al 112.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres