Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

SIGUES EL CANVI QUE VOLS VEURE EN EL MÓN 🌍 Kibera Pride & Escola Vitae

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
SIGUES EL CANVI QUE VOLS VEURE EN EL MÓN 🌍 Kibera Pride & Escola Vitae

Persones que fan del món un lloc millor

📌 Sobre la iniciativa Kibera Pride

Kibera Pride Initiative Organization és una ONG que des de 2014 lluita per canviar les vides de nens i nenes de Kibera, Nairobi (Kenya), un dels assentaments de barraques més grans del món. Des de l’Escola Vitae hem volgut involucrar-nos en aquest projecte i aportar el nostre granet de sorra per millorar el futur d’aquests nens i nenes tan vulnerables.

Kibera Pride és una casa d’acollida per a orfes o semiorfes i un centre de suport que pretén trencar amb el cicle de la pobresa a través de l’empoderament de la dona i l’educació, i prevenció en temes com la violència domèstica, l’abús de drogues o els embarassos prematurs. L’ONG va començar oferint suport escolar a 8 nens/es, i actualment, estan apadrinant l’educació de més de 70 nens/es de la zona, dels quals 28 estan vivint a la casa.

De moment, tenen llogat part del recinte que volen comprar quan aconsegueixin més fons, per poder arribar a acollir un total de 40 nens/es. Així doncs, continuen treballant perquè poc a poc, amb les donacions que van rebent, cada cop puguin acollir a més nens i nenes del carrer, comptant amb la seguretat de poder proporcionar-los el menjar, la higiene, l’educació, l’afecte i l’atenció que necessiten i que es mereixen.

Accions per construir un futur millor

L’entitat desenvolupa diferents projectes i accions per cobrir les necessitats fonamentals dels nens i nenes més vulnerables de Nairobi:

Llar: Centrat principalment a acollir, donar llar i tot l’afecte que necessiten als nens/es més vulnerables, nens/es sense pares, nens/es maltractats, nens/es del carrer…

Alimentació i activitats educatives: Projecte dedicat als nens/es de les famílies més pobres de Kibera. Tracta d’acollir als nens durant tot el dissabte, realitzant activitats educatives i de lleure amb ells i alimentant-los.

Suport acadèmic: Es convida als nens i nenes que l’organització acull els dissabtes a visitar el centre cada tarda després de l’escola, i se’ls ofereix suport amb els deures i per continuar avançant els estudis.

Educació: Un projecte a llarg termini que busca poder oferir una eduació pròpia des del centre, creant una escola que pugui acollir als petits més necessitats de Kibera.

Kibera Pride

🤝 Com volem col·laborar des de l’Escola Vitae?

Des de l’Escola Vitae, estem impulsant una sèrie de projectes que tenen com a principal objectiu millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que acull Kibera Pride:

  • Després de la nostra primera aportació, l’Escola Vitae contribuirà econòmicament mitjançant donacions a l’entitat que puguin destinar-se a cobrir despeses d’allotjament, alimentació, sanitat o educació.
  • Per altra banda, actualment estem estudiant altres vies de col·laboració a nivell de recursos tant humans com materials (col·laboració de professors de l’Escola amb el centre, enviament de material esportiu i/o escolar…)
  • A més, de cara al proper curs 2020-21 es planificaran activitats solidàries (com tornejos o jornades) de caràcter esportiu que involucrin a tota la comunitat Vitae i que podran organitzar els mateixos alumnes des d’alguna de les assignatures de cada cicle formatiu.

Així doncs, des de l’Escola Vitae ens sumem al lema de KIBERA PRIDE:

“Persones petites

en indrets petits 

fent coses petites

poden canviar el món.”

Gràcies a tots i totes que ho feu possible!

KIBERA PRIDE

Sin categoría

QUÈ PUC FER QUAN ACABI EL CICLE FORMATIU D’ESPORT?

QUÈ PUC FER QUAN ACABI EL CICLE FORMATIU D’ESPORT?   0

OPCIONS ACADÈMIQUES I LABORALS COM A TÈCNIC ESPORTIULa inserció laboral després de la FP Avui dia, el benestar corporal, l'alimentació sana i el foment de l'activitat física diària ocupen un paper [...]