Noticias
  • Grau Superior d’Esport a Distància – EASQuins avantatges té estudiar un cicle formatiu d'esport a distància? Estudiar un cicle formatiu d'esport a distància et dóna la possibilitat de formar-te professionalment per després donar un salt al món [...]
  • Pepara’t per a la Selectivitat amb Campus 25Has superat el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Esport d'AAFE i vols presentar-te a la Selectivitat? Des d'Escola Vitae, en col·laboració amb CAMPUS 25, centre de formació integral, oferim als alumnes [...]
  • Consells per practicar esport a l’estiuPracticar esport a l'estiu a l'aire lliure sense tenir en compte certes precaucions, pot tenir conseqüències. No volem dir que hagis de deixar de fer esport, ni que redueixis l'activitat [...]

Quan no és recomanable fer esport?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quan no és recomanable fer esport?

Si ben tots tenim molt clar que l’exercici afavoreix el benestar físic i mental, la veritat és que no sempre es disposa de les condicions òptimes per dur-ho a terme i és llavors quan ens trobem amb aquells casos en què es desaconsella l’activitat física, una sèrie de situacions que corresponen al llenguatge que empra el cos per avisar-nos que simplement no es troba llest per a aquesta exigència.

D’acord a moltes recerques sobre aquest tema, s’ha arribat a la conclusió que per increïble que sembli, moltes vegades el més intel·ligent és prescindir de l’esport per evitar efectes col·laterals que atemptin contra la salut. Tenint en compte que es tracta de circumstàncies específiques, resulta propi informar-se per poder reconèixer-les i així cuidar-se de manera integral.

Quan no fer esport?

De la mateixa manera com existeixen pautes per exercitar-se adequadament, tal com és el cas d’usar les peces adequades o escalfar abans de donar inici a la rutina, també s’han establert casos en els quals és millor donar-li prioritat al repòs.

  • Malalties estomacals: molèsties com la diarrea o el vòmit moltes vegades poden ser passades per alt, la qual cosa es tradueix si hi ha activitat física pel mig en l’increment del procés de deshidratació, a més d’una exigència al límit per al cor.
  • Dormir malament: davant la falta de descans adequat, l’esport l’única cosa que va a fer és sobrecarregar el cos i exposar-ho a lesions, així mateix el nivell de fatiga que estarà pel mig impedirà que la sessió realment tingui un bon efecte.
  • Dolor a la zona lumbar: perquè aquesta molèstia no transcendeixi a majors, el millor és el repòs tret que l’activitat a realitzar sigui degudament orientada per un professional amb la finalitat de superar la dolència.
  • Inflamació en ulls, nas i fosses nasals: totes aquestes condicions no van a permetre un bon acompliment ja que van a crear un clima d’incomoditat i per cert bastant vulnerable a contreure infeccions.

Les contraindicacions de l’exercici

Cal ressaltar que no tota l’activitat esportiva disposa de les mateixes característiques per aquest motiu sigui necessari considerar si existeixen patologies pel mig tal com és el cas de la pneumònia, el tenir un sol ronyó o potser una tuberculosi activa que poguessin posar en perill a la persona. Els qui tenen epilèpsia, malalties musculars, obesitat i fibromialgia han d’ocupar-se de buscar assessoria i així determinar exactament què és el que poden fer i el que no, doncs encara que en moltes problemàtiques de salut l’esport és un mitjà per sentir-se en millor, en unes altres és el desencadenant de reculades i riscos innecessaris.

Noticies Educació

Grau Superior d’Esport a Distància – EAS

Grau Superior d’Esport a Distància – EAS

Quins avantatges té estudiar un cicle formatiu d'esport a distància? Estudiar un cicle formatiu d'esport a distància et dóna la possibilitat de formar-te professionalment per després donar un salt al món [...]