Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Què es necessita per ser un bon socorrista?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Què es necessita per ser un bon socorrista?

Segurament molts de vosaltres que esteu llegint aquestes línies esteu pensant en treballar aquest estiu de socorristes. Es una bona opció: es tracta d’una professió amb molta demanda!

Què ens cal per ser bons socorristes?

Segurament ja us ho deveu imaginar, però per ser un bon professional en aquest camp no n’hi ha prou amb la titulació  obligatòria. Calen algunes característiques més que, si bé aquestes no són d’obligat compliment, ens ajudaran a ser millors professionals.

Aquí van uns quants consells:

  • Mantenir-se en bon estat físic: és potser el consell més evident. Ser socorrista, tan si s’és aquàtic com si no, requereix estar en forma: no saps mai quan hauràs de córrer, no saps mai quant de pes hauràs de carregar o moure. Si no es fa exercici diari difícilment podrà seguir el ritme necessari. Les opcions per fer-ho són molt fàcils: et pots apuntar a un gimnàs o bé pots sortir a córrer cada dia una mica.
  • Hàbits saludables: en la línia del primer consell, establir uns hàbits saludables ens ajudarà a desenvolupar millor la nostra feina. Aquí s’inclouen coses com ara el fet de dormir les hores suficients, mantenir una dieta equilibrada, no fumar no consumir substàncies que puguin afectar la nostra salut, etc.
  • Actuar amb decisió: quan una persona decideix fer-se socorrista sap perfectament el què li espera. Val la pena recordar-ho: no saps mai en quin moment et trobaràs davant d’una situació complicada: un tall profund? Un gran objecte clavat en un ull? Un ós trencat? Una aturada cardio-respiratòria? Sent conscients d’aquest tipus de coses ens ajudarà a estar preparats. No ens podem fer endarrere en els moments més necessaris! Cal actuar amb seny i responsabilitat en tot moment, i demostrar-ho.
  • Formació continuada: bàsic si pensem en aquesta professió com una opció professional a la llarga. Periòdicament surten noves mesures de seguretat o noves tècniques de salvament. Estar al dia d’aquestes novetats ens ajudarà a estar al dia: un professional que no fa reciclatge en el seu àmbit laboral està condemnat al fracàs a la llarga, perquè les noves generacions pujaran amb més coneixements.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres