Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Què podem aprendre dels esportistes paralímpics?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Què podem aprendre dels esportistes paralímpics?

Com cada quatre anys, un cop finalitzats els Jocs Olímpics és el torn de les Paraolimpiades. En aquest cas es tracta de la quinzena edició dels Jocs Paralímpics d’estiu, un esdeveniment multiesportiu internacional per a atletes amb discapacitats i que en aquesta ocasió s’estan celebrant a Rio de Janeiro del 7 al 18 de setembre de 2016. Aquests són els primers Jocs celebrats durant l’hivern, també els primers organitzats per un país de l’Amèrica Llatina, els segons realitzats a l’hemisferi sud i els primers per a un país de parla portuguesa. En aquest esdeveniment compiteixen 4350 esportistes de 176 països.

Les persones amb discapacitat experimenten a la seva vida cotidiana moltes adversitats que han de superar, i per això l’esport paralímpic té esportistes plens de valors que hem d’admirar. Volem assenyalar algunes d’aquestes qualitats per qualsevol esportista:

  • Capacitat de superació: el valor més destacable dels esportistes paralimpics és, sense cap mena de dubte, la capacitat de superació que tenen. Viuen, no només l’esport, sino la seva vida en general amb moltes limitacions que dificulten les seves activitats diaries i no només aconsegueixen superar-les, sino que ademés tenen la valentia de crear-se nous reptes i practicar esports.
  • Solidaritat i igualtat: són altres dels valors que defineixen a aquests atletes, perquè la integració de l’esport en aquestes condicions els posa a la mateixa alçada que els esportistes dels Jocs Olímpics convencionals. De fet, quatre dels atletes que van participar a la prova de 1500 metres haurien aconseguit medalla d’or en els Jocs celebrats fa menys d’un mes en el mateix escenari. En la disciplina d’atletes sense discapacitat, el campió americà, Matthew Centrowitz, es va pujar al podi amb un temps de 3:50.00 mentre que el primer classificat de la categoria T13 de discapacitats visuals, Abdellatif Baka, ho va fer en 3:48.29.
  • Fe en ells mateixos: tot i les seves desavantatges, són conscients de que poden cumplir un somni quan participen en uns Jocs Olímpics. Per això, porten anys esforçant-se cada dia perquè saben que tenen capacitat suficient per continuar millorant i assolint triomfs. No ha de ser una medalla, sinó la satisfacció de la feina ben feta i haver-ho donat tot en cada moment.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]