Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Quins efectes té un massatge per als esportistes?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quins efectes té un massatge per als esportistes?

La pràctica de l’esport i en general de l’exercici físic és essencial per a gaudir d’una bona salut, combinat amb una alimentació equilibrada, a més de proporcionar-nos la satisfacció de l’acompliment d’objectius i enfortir-nos físicament.

Ara bé, malgrat els escalfaments que hem de fer sempre que ens disposem a fer exercici, sempre comporta un desgast i un risc de lesions, i és per això que el cos necessita “passar pel taller”, o dit d’una altra manera fer-se massatges.

De fet, no només són imprescindibles per a solucionar problemes, sinó que també ajuden a prevenir-los i fins i tot milloren el rendiment del nostre cos.

El motiu d’aquestes afirmacions és que un massatge facilita la irrigació sanguínia, de manera que l’oxigen ens arriba millor als músculs, però també drena els teixits i millora el procés de contracció dels músculs, a més de preparar-los abans d’una competició i alleujar-los després.

 N’hi ha de diverses menes, per a diversos moments:

  • Abans de la competició: Entre 5 y 24 hores abans de la competició o d’una sessió forta d’entrenament cal fer un massatge que faciliti la irrigació sanguínia. Es fa servir glicerina amb alcohol per tal d’augmentar la temperatura dels músculs, als quals s’aplicarà força pressió.
  • Després de la competició: Entre tres quarts d’hora i 5 hores després de la competició, aquest massatge busca eliminar contractures i toxines que el cos ha adquirit pel sobreesforç. Es tracta de relaxar els músculs, per la qual cosa els moviments en aquest cas han de ser sacsejades, copets i vibracions.
  • Manteniment: Durant els entrenaments, es recomana que aproximadament cada dues setmanes els esportistes se sotmetin a massatges amb els quals es poden prevenir contractures i lesions, però també eliminar la fatiga i mantenir l’elasticitat dels músculs. En aquest cas els materials emprats seran cremes i olis i les parts on s’incidirà seran les més castigades per la pràctica concreta d’aquella activitat.
  • Rehabilitació: Tard o d’hora els esportistes pateixen alguna lesió i, per tant, cal que assisteixin a sessions de rehabilitació, on entre altres coses els faran massatges orientats a la recuperació de les òptimes condicions de les parts del cos afectades.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]