Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Quins motius ens porten a anar al gimnàs?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quins motius ens porten a anar al gimnàs?

Quan una persona vol apuntar-se al gimnàs generalment ho fa sempre per dos motius: per enfortir-se o bé per mantenir la figura (és a dir, rebaixar greix corporal). Si us hi fixeu, els dos motius tenen a veure una mica amb la bellesa: ens agrada tenir el cos bé i lluir-lo, per la qual cosa volem fer exercici per mostrar-lo com ens agrada. Ara bé, sembla que poc a poc les tendències comencen a canviar

Anar al gimnàs per salut

Segons dades oficials, un 24% de persones del nostre país està apuntat en algun gimnàs. Cal dir que està força de moda el culte al cos, o sigui que no ens ha d’estranyar que dos de cada deu persones s’hi apuntin per tal d’agafar bons hàbits. Ara bé, sembla que cada vegada hi ha més persones que ho fan per salut.

Ja sigui per prescripció mèdica (que es calcula que són el 20%) com per voluntat pròpia, la gent comença a ser bastant conscient del funcionament del propi cos i de com de necessari es l’exercici continu. No només ajuda a fer funcionar millor la musculació i els ossos, sinó que també fa que respirem millor, depurem millor i fins i tot descansem millor per les nits, ja que no hi ha res com una bona sessió al centre esportiu per esgotar les energies.

També sembla que augmenta la gent que hi va pels matins a primera hora. En aquest cas és al revés del cas anterior: quan vas de bon matí el que fas es preparar el cos per assumir una llarga jornada laboral. Sembla que si ho fas així el cos aguanta millor i ens ajuda a que no ens quedem sense energies a mig matí.

En tot cas, si sou usuaris de gimnàs, recordeu sempre la importància de la nutrició i la hidratació continuada, així com preguntar al personal dl centre qualsevol dubte que tingueu, ja sigui a nivell físic (personal) o bé per al funcionament de determinades màquines que puguem trobar dins l’equipament.