Noticias
  • Posibles sortides laborals al món de l’esportUn dels dubtes principals que es tenen entorn del món de l'esport quan no es pensa treballar directament com un esportista, té a veure amb les possibles sortides laborals en [...]
  • Com perdre els quilos que has engreixat en NadalAl moment d'estar gaudint al màxim del Nadal, és poc probable que les persones s'enfoquin a evitar engreixar durant aquesta època, ja que es tracta d'una època on la major [...]
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]

Quins són els beneficis d’entrenar a l’aire lliure?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quins són els beneficis d’entrenar a l’aire lliure?

Cada cop hi ha més esportistes que prefereixen entrenar a l’aire lliure. No ens enganyem, aquesta opció és més barata que pagar una quota mensual a un gimnàs. A més, l’actual crisi econòmica convida a fer-ho. No és cap secret que avui tots mirem més que mai les nostres butxaques. Però malgrat això existeixen motius de major pes perquè els carrers o parcs d’on vivim es converteixin en la nostra àrea d’entrenament personal.

Esport al carrer

Un dels principals avantatges de fer exercici a l’aire lliure és fer front a la rutina. Veritat que practicar running a un parc envoltat d’arbres és més plaent que fer-ho a una cinta de córrer tancat entre quatre parets? És més, encara que féssim esport als carrers del nostre barri, al bell mig del nucli urbà, sempre seria menys rutinari perquè canviem l’entorn visual amb el qual interactuem constantment.

Gaudir de la naturalesa és menys monòton sobretot si fa bon temps. Respiraràs aire pur i no hauràs de suportar aquella molesta flaire a suor que de vegades hi ha als gimnasos. L’esport és per si mateix la millor manera de desconnectar i sacsejar tensions. No ho dubtis. I si creus que el teu fort no és cremar quilòmetres i quilòmetres d’energia, només has de trobar un tros de gespa i començar el teu programa personalitzat d’exercicis.

No obstant això, hi ha una hipòtesi que dóna un valor acadèmic a les dades que aportem. Un estudi realitzat a la Universitat de Glasgow -amb una mostra de més de dues mil persones- subratlla que caminar, passejar en bicicleta o córrer a zones verdes disminueix d’una manera notable possibles nivells de depressió o estrès. Els investigadors adverteixen que tan sols cinc minuts d’exercici en contacte directe amb la natura pot millorar el nostre estat d’ànim i l’autoestima.

I per si això fos poc, segons un altre estudi de la Universitat de Pittsburg, la gent que pateix una malaltia i que té contacte freqüent amb la llum solar es recupera més ràpid. És a dir que una bona passejada pot ser un remei infal•lible per a la prevenció.

Si després de llegir aquest article no t’hem convençut del tot, el millor que pots fer és portar-ho a la pràctica. A què esperes?

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres