Noticias
 • És perjudicial combinar esports?Partint del fet que el cos humà està destinat per moure's, les activitats esportives corresponen a aquelles opcions que posen al nostre abast la salut i el benestar, però llavors [...]
 • És fàcil ser un bon monitor esportiu?En cas que et defineixis com una persona interessada en l'activitat física en la vida saludable, una de les millors opcions a nivell professional pot ser a convertir-se en un [...]
 • Aliments per amillorar el teu rendiment esportiuEl rendiment esportiu es troba vinculat amb una infinitat de factors que no es troben relacionats únicament amb la pràctica esportiva com a tal, sinó que poden estar relacionats amb [...]

Quins són els equips de futbol més rics del món?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Quins són els equips de futbol més rics del món?

Tots sabem la quantitat inimaginable de diners que mouen els equips de futbol de primera divisió. Uns, però, més que d’altres. Us agradaria saber algunes de les xifres? Doncs seguiu llegint, perquè segons la CNN, l’equip més ric del món està situat al nostre país. I no, no és el Barça. Pista: porten samarreta blanca.

El Real Madrid, el club més ric del món

La dades actualitzades corresponents a l’any 2015 encara no són públiques, però per que us en feu una idea publiquem les del 2014.

Segons dades oficials publicades per la Football Money League, el Real Madrid ha estat deu anys encapçalant aquesta llista amb uns ingressos aproximats de 639 milions de dòlars. Cal dir que la mitjana conjunta també ha pujat, sent un 14% més elevat que l’any anterior (és a dir: els 20 clubs més rics sumen una quantitat que sobrepassa els 7.000 milions de dòlars: quasi res).

D’on surten tants diners? els ingressos, com us podeu imaginar, vénen donats per diverses raons: fitxatges, traspassos, acords, molta publicitat, títols i premis aconseguits, etc. Gràcies a aquests incentius econòmics la distància econòmica entre clubs es fa cada cop més i més gran, ja que difícilment un equip que no té bons jugadors guanyarà molts premis, i per tant, no tindrà mai aquests ingressos. En canvi a més diners més fitxages i més publicitat… el que fa que a la llarga sigui molt difícil que els 20 o 30 clubs més rics baixin gaire de posició. Tot i així cada any hi h alguna sorpresa i algun element nou que fa sortir a un altre.

Aquesta seria la llista dels 10 primers:

 1. Real Madrid (Espanya): 339 milions de dòlars
 2. Manchester United (Anglaterra): 602.3 milions de dòlars
 3. Bayern de Munich (Alemanya): 566.8 milions de dòlars
 4. Futbol Club Barcelona (Espanya): 563.5 milions de dòlars
 5. Paris Saint Germain (França): 551,5 milions de dòlars
 6. Manchester City (Anglaterra): 481.0 milions de dòlars
 7. Chelsea (Anglaterra): 451.1 milions de dòlars
 8. Arsenal (Anglaterra): 417.9 milions de dòlars
 9. Liverpool (Anglaterra): 355.8 milions de dòlars
 10. Juventus (Itàlia): 325 milions de dòlars

Com es pot veure, hi ha un gran domini d’equips anglesos (cinc en total). És una de les raons per les quals la lliga anglesa (Premier League) és una de les més vistes del món.

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres