Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

‘Race the tube’ arriba a Barcelona

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
‘Race the tube’ arriba a Barcelona

Race the tube no és el nom d’una cursa ni d’una competició oficial, sino un fenòmen que està causant furor a moltes ciutats del món. És, tal com diuen en aquest reportatge de BTV, un desafiament en el qual una persona va amb el metro fins a una parada determinada, després surt a la superfície i es posa a córrer fins a la propera parada, on ha d’abaixar i aconseguir agafar el mateix comboi al qual anava.

Els orígens de la Race the tube

La primera vegada que es va fer va ser a París a l’any 2012. Com que resulta una cosa molt curiosa i un repte força interessant, poc a poc van ser moltes les persones que arreu del món van voler també provar-ho. De fet, si aquest fenòmen s’ha fet tan viral és gràcies a la versió londinenca i la seva publicació al canal de Youtube “Epic Challenges“.

Si algu de vosaltres es pregunta si a Barcelona també tenim vídeos d’aquest estil, la resposta és que sí. Concretament de moment n’hi ha dos, però segurament la cosa augmentarà; i més després d’haver-ne parlat en diferents mitjans de comunicació.

El primer vídeo de Barcelona és de l’any 2014. El recorregut escollit és a la línia groga, entre les estacions del Maresme-Fòrum i el Maresme Mar. El segon vídeo transcorre a la línia verda, entre la parada de Paral·lel i Liceu (dues parades). Aquí ho podem veure:

Com en tot, hi ha qui fa videos de parodia, alguns força divertits, i altres persones que ho han intentat però no han aconseguit i tot i així volen deixar constància de l’intent a través de Youtube. N’hi ha fins i tot una que fa de denúncia i aprofita per remarcar que la majoria d’estacions de metro no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

Vosaltres, us atreviríeu a provar-ho? Cal tenir molt clar que es tracta d’una cosa breu que implica un esforç molt gran en poc temps. Es pot fer el recorregut d’una sola parada o bé dues, segons la distància que hi hagi entre elles i les draceres que es poden aprofitar per anar més ràpid.

Sigui com sigui, no deixa de ser una proposta molt interessant i curiosa. Qui sap si hi haurà més persones que s’animin a gravar els seus propis vídeos?