Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Reinserció a través de l’esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Reinserció a través de l’esport

Tothom sap que practicar esports té molts avantatges, tant a nivell físic com a nivell emocional. Ara bé: la pràctica esportiva també permet obtenir altres tipus de beneficis, com per exemple ajudar-nos a superar alguna addicció.

Aconseguir la reinserció a través de l’esport

Això és el que fan des de l’entitat Sport2live, una organització sense ànim de lucre que ajuda a les persones que han patit alguna addicció a que ho puguin superar. En aquest cas es té en compte qualsevol tipus d’addicció, des de les drogues fins al joc o Internet. L’important és tenir ganes de superar-ho i posar-hi la voluntat necessària.

Tal com diu la seva pàgina web, l’entitat funciona seguint uns objectius o pilars bàsics:

  • El seu públic objectiu són les persones que tenen entre 16 i 50 anys, ja que són el públic que té més tendència a enganxar-se a determinats productes o continguts.
  • Adapten els entrenaments segons el nivell de cada persona. No és el mateix un jove de 20 anys que un home de 46. En tot moment es fixen objectius (tant a curt com a llarg termini) i se’ls hi fa un seguiment constant per avaluar-ne el procés i determinar quin són els propers passos a seguir.
  • No treballen pas sols: juntament amb Sport2live hi ha tot un equip de centres que col·laboren a que tot funcioni bé i s’aconsegueixin els objectius proposats. A més, el paper de la família també és important i necessari.
  • El seguiment dels objectius es mesura amb informes estadístics que s’elaboren cada mes. Aquests informes es comparteixen amb les persones que fan ús del servei, però també amb els seus terapeutes i les seves famílies. És gràcies a l’implicació de tots aquests factors que s’aconsegueix l’èxit.
  • Per tal de poder realitzar aquests entrenaments, l’entitat compta amb el suport de les instal·lacions de Esports UB. L’horari d’obertura és molt ampli (de dilluns a diumenge) i s’hi poden practicar una gran quantitat d’esports. Si ho volen, a més, els usuaris poden comptar en tot moment amb el personal de les instal·lacions perquè els ajudin en qualsevol dubte que puguin tenir mentre practiquen l’esport escollit.