Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Ruta de muntanya: Travessa Carros de Foc

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Ruta de muntanya: Travessa Carros de Foc

La història dels Carros de Foc es remunta a l’any 1987, quan uns quants guardes dels refugis ubicats a la zona del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici van decidir, de forma espontània, que visitarien tots els refugis per veure’ls i fer així una visita de cortesia.

Una ruta de muntanya diferent

La visita als refugis es pretenia fer en un sol dia i la veritat és que els hi va agradar tant que després d’aquella experiència, ho van anar repetint de tant en tant amb algunes variacions. A dia d’avui i a casi 30 anys des del seu inici, els Carros de Foc son una de les rutes més famoses dels Pirineus, i cita obligada per a tots aquells que us agradi fer rutes per la muntanya.

Característiques de la ruta

Es tracta de recórrer els nou refugis de la zona. Per fer-ho es calculen necessaris entre cinc i set dies, poden començar pel refugi que preferiu. La ruta té un desnivell de 9.200 metres i una distància d’uns 55 km, per la qual cosa és millor tenir una mica d’experiència en aquest tipus d’activitats abans de posar-s’hi.

De totes maneres, si no voleu córrer cap risc es pot contractar una assegurança, que costa 14 euros al dia.

Per tal d’assegurar que la ruta es fa de forma completa, s’ha de comprar el forfet que costa uns 19 euros i on et van segellant a mesura que passes pels diferents refugis. Amb el preu s’inclou una gorra i un mapa, bastant imprescindible perquè la ruta no està marcada.

Per als més valents existeix la versió “Carros de foc plus”, que inclou un altre refugi i que converteix el recorregut en més llarg i més dur. També, pensant en els més petits, hi ha la versió KIDS, pensada per als nens d’entre 0 i 10 anys i en la qual no es necessari realitzar la travessia ni pernoctar en els refugis.

Aquí en veureu un vídeo amb unes imatges espectaculars:

 

Si voleu més informació podeu visitar la pàgina web, on s’inclou un apartat de preguntes freqüents com ara per exemple si als refugis hi ha cobertura telefònica, si hi ha dutxes, si hi ha aigua calenta, la possibilitat de carregar bateries, etc.