Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Rutina per a practicar HIIT

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Rutina per a practicar HIIT

El HIIT (sigles en anglès de High Intensity Interval Training) és una forma d’entrenament que consisteix a anar intercalant diferents tipus de carrera. A diferència del running, no es tracta de córrer a un únic ritme constant, sinó d’anar variant la intensitat de la carrera i córrer més fort durant un període de temps i més suau durant un altre. Com a forma d’entrenament és molt més efectiu que el running, ja que permet augmentar la resistència més ràpid. A més, els canvis d’intensitat suposen un desafiament molt més fort per al cos, i aquest es veu obligat a respondre cremant més grassa.

HIIT (High Intensity Interval Training)

Si volem iniciar-nos en el HIIT, una bona forma pot ser amb dues o tres sessions a la setmana. Es tracta d’una forma d’entrenament d’alta intensitat, per la qual cosa dependrà de lo habituats que estiguem a córrer, de la l’estat de forma en què ens trobem i de si practiquem un altre esport. Per  exemple, en el cas de les peses, el millor és fer HIIT els mateixos dies que fem la sessió de peses, ja que són dos tipus d’entrenament que es complementen molt bé. Una rutina per iniciar-nos en el HIIT pot començar amb cinc minuts a trot per escalfar. Després farem trenta segons a sprint, corrent a la major intensitat que puguem. A continuació, altra vegada trenta segons a trot, al mateix ritme que en l’escalfament. Així anirem intercalant intervals de trenta segons més intensos amb uns altres més suaus fins a fer un total de sis, tres de sprint i tres al trot. Finalment, farem un refredament corrent a trot uns altres cinc minuts.

És molt important controlar els temps perquè siguin el més exactes possibles. Si entrenem amb una altra persona, podem alternar-nos per controlar-los, si no, el millor és fer-nos amb un rellotge que es pugui programar perquè l’alarma soni i ens avisi dels canvis. Quan ens sentim còmodes amb aquesta rutina, podem passar a una més avançada en la qual els intervals de sprint siguin més llargs que els de carrera suau i en la qual hi hagi més intervals.