Noticias

Saps què és l’skimboard?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Saps què és l’skimboard?

Aquests darrers dies, gràcies al Festival XD Young Fest de Montjuïc, s’està sentint a parlar d’una nova pràctica esportiva que sembla que cada cop va guanyant més adaptes.

Skimboard

Es tracta de l’skimboard, un esport nascut a Califòrnia i que es practica sobre una petita taula de surf, i on l’objectiu és lliscar sobre una superfície amb aigua i anar superant obstacles.

Podeu veure’n un vídeo aquí:

(Polish Skimboarding Open, 2013)

És una mica diferent al surf, ja que tal com explica la Wikipedia, l’skimboard comença a la platja mateix, on hi ha la sorra. En el cas del XD Young Festival, el que han fet és adaptar una superfície tancada i amb una petita capa d’aigua per tal que els participants puguin lliscar sense problemes.

Perills de l’skimboard

Sense la pràctica i coneixements necessaris resulta una mica arriscada la seva pràctica, sobretot quan es fa a la platja i sense que hi hagi un entorn de seguretat. Són molt freqüents les lesions i les caigudes causades per les topades amb les roques (i més si no es coneix massa la zona). Com en el surf, s’ha de vigilar l’onatge de la mar.

Les “planxes” poden ser de diversos materials. La majoria són d’una mena d’escuma compacte (per tal d’absorbir millor els cops) i recobert de fibra de vidre. Evidentment hi ha materials per a tots els nivells i butxaques, sent les de fibra de carboni les més professionals i les més cares. Si sou principiants i voleu iniciar-vos, es millor començar amb una de fusta.

Una pràctica cada cop més estesa

Cada vegada hi ha més concursos i competicions que giren al voltant de l’skimboarding. Bàsicament es fan per fer rànkings amb els millors del món i també per ajudar a les empreses a que promocionin els seus productes vinculats amb aquesta pràctica esportiva.
Si bé és cert que la majoria d’aquestes activitats es concentren als Estats Units, també a Europa hi ha una lliga competitiva que va ser creada l’any 2009. Consta de quatre etapes i la majoria es concentren en l’època estival. Els països amb més activitat al respecte són Portugal, França, Regne Unit i Espanya.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres