Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Catalunya disposa d’una xarxa d’equipaments anomenada Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) Aquests centres estan pensats per resoldre els dubtes que puguin tenir els joves, com ara per exemple dubtes sobre camins a seguir en els seus estudis, què cal saber a l’hora de llogar una habitació o fer una hipoteca, treball, formació, voluntariat internacional, etc.

Informació juvenil arreu de Catalunya

A la web hi trobareu un directori per cercar equipaments per províncies i després per comarques. Si fem la prova i busquem el Barcelonès, veurem que n’hi ha 31, la majoria a Barcelona ciutat. En destaquem tres:

  • Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ): Complet centre d’informació juvenil gestionat per la Regidoria d’Adolescència i Joventut de Barcelona. En destaquen els serveis d’assessorament en matèria laboral turística i mobilitat internacional. Periòdicament també organitzen activitats informatives i tallers.
  • Centre d’Informació, Documentació i Assessorament CASAL LAMBDA: Es tracta d’un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual. En destaca l’assessorament psicològic, educatiu i jurídic
  • AVBC Formació i inserció laboral: Entitat sense ànim de lucre que des de 1989 té com a missió aconseguir la inclusió social d’alguns dels col•lectius més desafavorits mitjançant la feina i la formació laboral.

Un altre servei interessant que trobareu a la web del SIJ és l’apartat “T’ho expliquem!”t'ho expliquem

Com que a cadascun dels centres s’hi reben moltes consultes, des de l’apartat “T’ho expliquem” se’n recullen les més corrents. Aquí us deixem amb les cinc últimes (feu clic per saber la resposta).

  1. Barcelona. He treballat molt de temps en manteniment i estic buscant feina. Em podríeu assessorar? Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (Barcelona)
  2. Barcelona. Estaria interessada a marxar fora de Catalunya i d’Espanya per anar a un altre país a treballar durant 2 o 3 setmanes. Em podeu assessorar? Oficina Jove de Treball (Barcelona)
  3. Lleida. M’agradaria fer pràctiques professionals a l’estranger. Quines opcions hi ha? PALMA – Centre de Recursos Juvenils (Lleida)
  4. Tarragona. Per què no em truquen per fer entrevistes? Oficina Jove Tarragonès (Tarragona)
  5. Terres de l’Ebre. Quins tràmits he de seguir per poder fer d’au-pair? Oficina Jove Baix Ebre (Tortosa)