Noticias
 • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
 • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
 • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Serveis d’informació juvenil a Catalunya

Catalunya disposa d’una xarxa d’equipaments anomenada Xarxa de Serveis d’Informació Juvenil (SIJ) Aquests centres estan pensats per resoldre els dubtes que puguin tenir els joves, com ara per exemple dubtes sobre camins a seguir en els seus estudis, què cal saber a l’hora de llogar una habitació o fer una hipoteca, treball, formació, voluntariat internacional, etc.

Informació juvenil arreu de Catalunya

A la web hi trobareu un directori per cercar equipaments per províncies i després per comarques. Si fem la prova i busquem el Barcelonès, veurem que n’hi ha 31, la majoria a Barcelona ciutat. En destaquem tres:

 • Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ): Complet centre d’informació juvenil gestionat per la Regidoria d’Adolescència i Joventut de Barcelona. En destaquen els serveis d’assessorament en matèria laboral turística i mobilitat internacional. Periòdicament també organitzen activitats informatives i tallers.
 • Centre d’Informació, Documentació i Assessorament CASAL LAMBDA: Es tracta d’un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització del fet homosexual. En destaca l’assessorament psicològic, educatiu i jurídic
 • AVBC Formació i inserció laboral: Entitat sense ànim de lucre que des de 1989 té com a missió aconseguir la inclusió social d’alguns dels col•lectius més desafavorits mitjançant la feina i la formació laboral.

Un altre servei interessant que trobareu a la web del SIJ és l’apartat “T’ho expliquem!”t'ho expliquem

Com que a cadascun dels centres s’hi reben moltes consultes, des de l’apartat “T’ho expliquem” se’n recullen les més corrents. Aquí us deixem amb les cinc últimes (feu clic per saber la resposta).

 1. Barcelona. He treballat molt de temps en manteniment i estic buscant feina. Em podríeu assessorar? Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (Barcelona)
 2. Barcelona. Estaria interessada a marxar fora de Catalunya i d’Espanya per anar a un altre país a treballar durant 2 o 3 setmanes. Em podeu assessorar? Oficina Jove de Treball (Barcelona)
 3. Lleida. M’agradaria fer pràctiques professionals a l’estranger. Quines opcions hi ha? PALMA – Centre de Recursos Juvenils (Lleida)
 4. Tarragona. Per què no em truquen per fer entrevistes? Oficina Jove Tarragonès (Tarragona)
 5. Terres de l’Ebre. Quins tràmits he de seguir per poder fer d’au-pair? Oficina Jove Baix Ebre (Tortosa)

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres