Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Setmana de la Salut Mental Jove

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Setmana de la Salut Mental Jove

Ens referim a salut mental quan parlem d’aquell tipus de salut que més que afectar-nos físicament ens afecta de forma mental o psicològica, ja sigui desequilibrant alguns aspectes de la nostra vida com ara l’entorn social i cultural o feina.

Per donar més consciència sobre la importància de la salut mental, aquests dies s’està celebrant a alguns barris de Barcelona la Setmana de la Salut Mental Jove. La setmana passada va ser al districte de les Corts i aquesta setmana és el torn de Sarrià- Sant Gervasi.

Salut Mental i joventut

L’objectiu d’aquestes jornades es augmentar la presencia de la salut mental en la nostra societat, i en aquest cas més enfocat en la lluita contra l’estigma i la inclusió social.

Entre les activitats que s’han programat se’n destaquen tallers de sensibilització i formació, taules rodones i xerrades. També hi ha programades diverses trobades científiques amb professionals per donar a conèixer el tema de primera mà, ja que segons dades oficials de la OMS (Organització Mundial de la Salut) hi pot haver fins a un 25% de la població jove afectada, tenint en compte que aquesta va entre els 12 i els 25 anys.

Una de les activitats que destaquem és l’exposició que celebra el centenari de la posada en funcionament de l’ Institut Mental de la Santa Creu i Sant Pau, que es va inaugurar l’any 1915 i va ser un dels sanatoris més moderns i avançats de la seva època. El centre havia sigut molt gran: tenia una extensió de 700 metres de llarg i uns 240 d’amplada, que es distribuïen en 12 pavellons diferents i simètrics per acollir als 700 pacients que podrien haver-hi. Era un equipament molt complet, amb sales de reunió, menjadors, habitacions… però també amb biblioteca, teatre i fins i tot una església. Cal dir també, com a fet curiós, que els pacients es dividien no només per malaltia o per edat, sinó també per classe social.

L’exposició consta de diversos rètols i plafons per anar resseguint la història del centre, i ho ha elaborat el Grup d’Història de Nou Barris Can Basté.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres