Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Sumo, un dels esports més sacrificats

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Sumo, un dels esports més sacrificats

En el món de l’esport tots sabem que s’han de fer sacrificis, el que passa es que hi ha practiques esportives que en necessiten més que d’altres. El sumo n’és un d’ells, tal com apareixia fa unes hores en aquesta noticia de diari.

Sumo, esport amb història

El sumo és un esport mil·lenari al Japó, però que habitualment compta amb pocs interessats. Si bé abans hi havia uns 400 titulats cada any, ara amb prou feines arriba a la vuitantena. Els motius són varis, però es concentren en una sola premissa: és un esport molt dur. Aquests són alguns dels problemes habituals:

  • Entrenament molt dur: els alumnes interessats han de tenir un mínim d’alçada i pes. Si volen entrar a l’acadèmia, han de demostrar que tenen tots els estudis obligatoris aprovats. Un cop a dins, no se’ls hi permet cap mena de distracció i les condicions allà dins són molt dures, amb un grau de disciplina comunitària molt elevat. Cal dir que la majoria no supera el primer curs.
  • Conseqüències per la salut: la majoria de lluitadors pesen al voltant dels 150 kg. I això, a la llarga, pot provocar molts problemes. La majoria comencen patint problemes de genolls, però a mesura que es van fent grans la cosa es va complicant. Un altre tema és l’alimentació, que pot arribar a provocar diabetis o problemes de cor (l’esperança de vida d’un practicant de sumo és 20 anys menys que la resta de japonesos).
  • Poques possibilitats d’èxit: per arribar a ser algú cal guanyar molts enfrontaments, per la qual cosa es podria dir que són pocs els que poden viure realment d’això. Tot és molt jeràrquic i hi ha també una forta tradició que té molt de pes.

Per cert, les dones no poden practicar-ho. A vegades es fan algunes exhibicions, però estan fora de tota oficialitat possible. De fet, fins i tot solen tenir prohibida l’entrada a les competicions. Aquest és un dels principals motius pel qual mai podrem veure el sumo als Jocs Olímpics, ja que la discriminació per raons de gènere encara és molt forta.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres