Noticias
  • 5 exercicis d’entrenament de força en parellaAvui toca entrenament de força, uff... quina mandra! S'et fa un món aixecar-te del sofà per anar a entrenar? Només tinc mitja hora, ja aniré demà. I demà es converteix en demà [...]
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaEscola Vitae és un centre de formació professional privat que es caracteritza per oferir una formació 100% esportiva i diferent a l'escola tradicional. Cada escola Vitae està ubicada dins d'una o vàries instal·lacions i/o clubs esportius, [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Tècniques d’estudi

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Tècniques d’estudi

Avui deixem una mica els esports a banda i aprofitem que aviat comença el curs per repassar una mica quines són les millors tècniques d’estudi. És ben cert que moltes de les assignatures que fem al nostre centre tenen un alt component pràctic, però saber quina és la millor manera de concentrar-se i retenir la informació ens podrà ajudar a treure bons resultats.

Quines tècniques d’estudi ens convenen?

Abans de començar s’ha de dir que cada persona és un món. Algunes persones trauran profit fent-ho d’una manera i d’altres fent-ho d’una altra. És el mateix que buscar l’hora que va millor: alguns estudiants optaran per estudiar de matinada i aixecar-se ben aviat i altres són incapaços de fer-ho a qualsevol hora que no sigui la nit.
Però hi ha certes coses que són universals:

  • Cal crear un bon ambient d’estudi: no pots estudiar a qualsevol lloc, has de buscar aquell que més et permeti concentrar-se. Normalment han de ser espais ventilats, ben il·luminats i on no hi hagi gaire soroll. Si sou dels que us agrada estudiar amb música, el que podeu fer és posar-ne alguna que no sigui molt estrident i que soni de fons, per acompanyar.
  • Cal portar un ritme de vida sense alts ni baixos, és a dir: intentar que les coses no ens afectin més del necessari, portar una dieta sana i equilibrada, fer una mica d’exercici cada dia, etc. Serà molt important aquí també les hores de descans: cal dormir entre sis i vuit hores cada dia per tenir la ment activa. Si dormim poc i malament,m difícilment podrem recordar el que llegim.
  • Un cop et posis a estudiar, organitza bé el material: agafa tots els apunts que tinguis i ordena’ls. Hauràs de saber veure què és més important per tal que puguis prioritzar. El que millor va és primer fer una lectura de tot i després poc a poc fer-ne una altra marcant allò que creiem que és vital i necessari. Per retenir millor, podem subratllar-ho, fer-nos resums, fer-nos mapes conceptuals, etc. Si trobem la tècnica que ens va bé i som constants, segurament assolirem amb èxit tot allò que ens proposem.