Tràmits per a cursar el Curs de Monitor de lleure
1.- Taxes de tramitació i inscripció
50€ en concepte de tramitació de la titulació i obtenció del carnet de monitor de lleure, s’abonaran per compte bancari. Es podrà fer fins la setmana 4 del curs.
2.- Avaluació d’Assistència
Cal assistir, com a mínim, al 90% del total d’hores de cada mòdul formatiu de l’assignatura Animació i Dinàmica de grups per tal de rebre la titulació. En cas de superar aquests % no es considerarà apte a l’alumne.
3.- Avaluació dels Coneixements ( Saber)
Realització d’activitats proposades pel professorat i prova d’avaluació objectiva. És imprescindible fer la prova de cada mòdul.
4.- Avaluació de les Habilitats i Actituds (Saber fer i Saber estar)
L’alumne/a ha de demostrar tenir les aptituds i actituds personals que comportin la seva idoneïtat per a complir la tasca d’educador/a com a monitor/a d’activitats de d’educació en el lleure. Per avaluar aquesta dimensió procedimental s’utilitzaran proves pràctiques.
5.- Avaluació de les Pràctiques (160h)
El/la tutor/a de pràctiques emetrà un certificat de valoració de la idoneïtat de l’alumne/a en funció de l’actitud i les capacitats demostrades, mitjançant l’avaluació per competències.
Llocs on es poden fer les pràctiques:
- Casals d’estiu i/o de vacances
- colònies
- campaments juvenils
- rutes
- camps de treball
- agrupaments escoltes
- casals d’hivern.
Activitats extraescolar i activitats escolars complementàries:
Les activitats extraescolars són les que tenen com a finalitat la formació dels alumnes en aspectes socioeducatius i de lleure no relacionats amb l’activitat escolar i tenen caràcter voluntari per als alumnes que s’hi acullin i es desenvolupen fora de l’horari lectiu.
Les escolars complementàries són les que tenen com a finalitat la formació dels alumnes en aspectos socioeducatius i de lleure relacionats amb l’activitat escolar i es desenvolupen normalment en dies lectius.
Llocs on es poden fer les pràctiques:
- Temps d’acollida a l’escola (abans d’iniciar o finalitzat l’horari lectiu)
- Temps de migdia (inclòs el menjador escolar)
- Colònies escolars en dies lectius.
- Activitats extraescolars de lleure fora de l’horari lectiu (queden excloses les activitats d’idiomes, d’informàtica i totes aquelles no relacionades amb el món del lleure.
S’ha de tenir en compte que les pràctiques en escoles i llars d’infants en horari lectiu no són mai vàlides.
Ludoteques:
La ludoteca és un equipament amb un projecte educatiu específic a través del joc i la joguina. La ludoteca disposa d’un fons lúdic significatiu, té voluntat de servei públic i utilitza la joguina com una de les principals eines d’intervenció educativa, social i cultural.
Llocs on es poden fer les pràctiques:
- Ludoteques públiques
- Ludoteques privades
Ludoteques de centres escolars
La realització de pràctiques requereix obligatòriament la signatura prèvia d’un conveni de col·laboració entre alumne, centre de pràctiques i centre de formació. Aquest conveni s’activarà a la plataforma Qbid i així us servirà per les hores que heu de fer de pràctiques del Cicle Formatiu.
Per altre casos particulars caldrà consultar-ho a través del tutor. P.E.
Les pràctiques seran avaluades, mitjançant el “Certificat d’avaluació de pràctiques” (Annex P02) emès pel director/a de lleure. Ha de valorar la idoneïtat de l’alumne/a en funció de l’actitud i de les capacitats demostrades. Aquest certificat s’haurà d’adjuntar a la memòria juntament amb la còpia del carnet del/la director/a que ha avaluat.
És aconsellable que al llarg del període de pràctiques el/la directora/a es reuneixi amb l’alumne/a per tal de fer-lo conscient de les seves mancances i limitacions i/o les seves actituds i se li especifiqui el més clar possible allò que s’espera d’ell/a.
6.- Avaluació de la Memòria de Pràctiques
Ha de reflectir les fases de preparació, realització i avaluació de l’activitat portada a terme. S’emetrà un informe de valoració.
L’alumne/a ha d’elaborar una memòria de pràctiques que inclogui les fases de preparació, realització i avaluació de l’activitat que ha dut a terme.
És imprescindible el lliurament de la memòria per tal d’obtenir la titulació dins el termini marcat per a cada curs.
El termini màxim per finalitzar la formació és de 3 anys a comptar a partir del primer dia de curs.
* Aquells alumnes que ara esteu cursant 2n del Cicle Formatiu també podeu presentar la documentació i iniciar els tràmits per obtenir el títol.
Com s’ha de presentar la memòria de pràctiques?
Al guió de la memòria de pràctiques s’especifica el format de presentació. És indispensable adjuntar a la memòria el full d’avaluació i certificat de pràctiques segellat i signat degudament, juntament amb una còpia del carnet del/la directora/a de lleure.
On s’ha de presentar la memòria de pràctiques?
S’ha de presentar a CET10 o bé a l’Escola de l’Empordà en funció de l’escola a on estudiis.
Com i quan s’ha de presentar la memòria de pràctiques?
- En les dates previstes per a cada convocatòria, l’alumne haurà de lliurar amb un CD la seva memòria indicant a la caràtula:
- Codi curs: memòria + nom i cognoms alumne
- Exemple:
- M13FOB11: memòria Ignasi Fuentes Garcia
I en suport paper el certificat d’avaluació de pràctiques signat i segellat juntament amb la còpia del carnet del Director/a de lleure. Sense aquesta documentació no s’avaluarà a l’alumne.
Per ser apte al curs cal superar tots el mòduls formatius, incloses les pràctiques i la memòria. En cas de no superar algun dels mòduls formatius, l’alumne haurà de tornar a cursar-lo.