Noticias

Treballar a l’estranger

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Treballar a l’estranger

Ara que tenim l’estiu aquí, us heu plantejat la possibilitat d’anar a treballar a l’estranger? Conèixer nous llocs, noves persones, noves maneres de treballar o perfeccionar un idioma: qualsevol motiu (o tots ells) són un bon impuls per llençar-se a passar fora una temporada.

Treballar a l’estranger durant l’estiu

La Direcció General de Joventut, a través de la pàgina Jove.cat, ofereix un recull de recursos i informació que us poden ser molt útils:

En primer lloc hi trobareu un llistat de feines que podeu fer fora del país. Les han dividit segons si són feines qualificades (si ja teniu titulació professional podeu optar per buscar feina del vostre camp!), feines no qualificades (com per exemple, cambrer) o bé feina de practiques, on podreu posar en pràctica els coneixements obtinguts en els vostres estudis acadèmics.

El segon que aconsellen des de la pàgina és fer-se un currículum europeu (Curriculum Vitae Europass). Això últim es bastant recomanable perquè la persona que ha d’escollir el personal potser s’ha de mirar molts currículums i si cadascun està en un ordre diferent no se li facilita gens la tasca. En aquest segon apartat també hi ha un llistat d’agències que us poden facilitar aquesta cerca de feina i consells per a contractar-les.

El tercer apartat és potser dels més importants: la documentació i els tràmits que fan falta per poder marxar fora. Això, juntament amb la cobertura sanitària, canviarà segons si el país és comunitari o no. El DNI o passaport permet que et pugui moure lliurement, però és un màxim de tres mesos: de seguida que es trobi feina s’ha de sol•licitar la targeta de persona resident i inscriure’s a l’oficina de la policia local. Fora dels països comunitaris, entre d’altres coses, també us farà falta un permís de treball.

El mateix passa amb l’atenció mèdica: hi ha països on hi ha conveni signat i és molt senzill utilitzar la sanitat pública. Però no us fieu: mireu bé abans de marxar que s’inclou i que no s’inclou. Existeix el que s’anomena la “targeta sanitària europea” que ofereix cobertura en cas de malaltia o accident. S’ha de renovar cada any.

Finalment trobareu uns materials de suport com ara guies o vídeoexperiències que us acabaran de fer decidir. Esperem que tingueu sort!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres