Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Un llibre repassa els dos darrers segles d’esport a Barcelona

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Un llibre repassa els dos darrers segles d’esport a Barcelona

Que llibres sobre esport n’hi ha molts no cal negar-ho, és una realitat: per sort el nostre país té una producció editorial molt elevada i això fa que puguem trobar llibres de qualsevol tema, sigui quina sigui la nostra especialitat o els nostres gustos.

El llibre que volem destacar avui aquí és un que repassa l’esport a Barcelona dels darrers dos-cents anys. Es titula “L’Esport a Barcelona. Del segle XIX al segle XIX”, i va signat per l’autor Juli Pernas López (coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i Àmbit Serveis Editorials)

Barcelona i els esports

La ciutat de Barcelona sempre ha anat molt lligada als esports. S’hi han fet grans esdeveniments com ara uns Jocs Olímpics, però també cal tenir en compte altres esdeveniments recents, com els X-Games o els mundials de natació de fa un parell d’anys. Però cal anar més enllà, ja que a les grans exposicions universals del 1888 i 1929, els esports ja estaven formant part del programa i d’una forma ben rellevant.

Barcelona ha intentat ser sempre pionera si es compara amb altres ciutats similars. Per exemple, el Palau d’Esports del carrer Lleida (un dels primers en aquest sentit) o també els grans espais com ara el Palau Sant Jordi o el propi Camp Nou. Un dels propers esdeveniments que s’esperen seran els Roller Games del 2019, una mena de jocs olímpics del patinatge que primer es faran a Naining (Xina) i després a la nostra ciutat. Amb actes així Barcelona es reafirma com a capital esportiva i demostra que pot fer-se càrrec de la logística d’aquests esdeveniments, tan si son grans com petits (no cal dir la quantitat de petits tornejos que es fan al llarg de l’any i que tot i que no surten a la premsa són igualment importants!).

El llibre te un cost de 29 euros i es troba en català i en angles (és una versió bilingüe). Ara que ja queda menys per Sant Jordi, és un bon moment per començar a mirar quins llibres ens interessa comprar.