Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Usa les biblioteques públiques

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Usa les biblioteques públiques

Sou usuaris de biblioteca pública?

Si la resposta és sí i viviu a Barcelona, de ben segur que en teniu una a prop de casa.

Com fer servir les biblioteques públiques de Barcelona

Actualment hi ha 41 biblioteques públiques a la ciutat. La última es va inaugurar fa poc més d’un mes, al barri de Sarrià – Sant Gervasi (Biblioteca Joan Maragall). Aquests equipaments tenen com a principal objectiu que tota la ciutadania tingui accés a la informació i al coneixement, i és per aquest motiu que a part d’oferir documents en préstec (llibres, música, pel·lícules, etc.) s’organitzen projeccions, xerrades, cursos, exposicions i moltes coses més. Per estar al cas de les activitats, podeu consultar l’agenda al portal de biblioteques de la ciutat.

Per tal d’acostar les noves tecnologies a tothom, les biblioteques disposen del que s’anomena “Espai Multimèdia”. S’imparteixen cursos i tallers que van des de iniciar-se amb la informàtica (obrir un ordinador, crear-se un correu, etc.) fins a tallers de retocs de fotografia, programari lliure o creació de blogs. En aquest sentit, també col·laboren amb el Cibernàrium i amb ACTIC.

Un dels serveis pocs coneguts que ofereixen són els adreçats a persones amb necessitats especials. Citem dos exemples:

  • Serveis i materials per a persones amb discapacitat: algunes biblioteques tenen ordinador preparats per a ser utilitzats per persones amb poca o nul·la visió. Pensant també amb aquest col·lectiu, totes les biblioteques tenen lupes de mà i de taula. També es poden agafar en préstec audiollibres, llibres amb lletra gran, llibres de lectura fàcil o pel·lícules amb audiodescripció. Per a persones amb discapacitats auditives també hi ha accessoris com ara els anells magnètics (que fan que el so arribi a la pròtesi auditiva) i un servei de traducció a llenguatge de signes per a les activitats programades.
  • Un altre servei interessant és el de “La biblioteca a casa”, que està pensat sobretot per a gent gran o persones amb mobilitat reduïda. Aquest servei consisteix en que la biblioteca porta els documents a casa de la persona.

Actualment les biblioteques de Barcelona permeten que cada persona s’emporti un màxim de 30 documents a casa. Això significa que podem agafar 15 llibres, 6 DVD i 9 documents varis com ara cd’s musicals o videojocs.