Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Vacunes per viatjar

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Vacunes per viatjar

Potser aquest estiu heu pensat fer un viatge fora del país, o inclús fora d’Europa. És possible, també, que hagueu optat per algun país on cal vacunar-se prèviament. Avui al blog parlarem una mica del tema de les vacunes per a viatgers.

Vacunes necessaries per viatjar

Primer de tot, cal advertir que no sempre és obligatori vacunar-se: moltes vegades és només recomanable. Això dependrà de moltes coses, però sobretot de les intencions del viatge, la duració o quins tipus de llocs us allotjareu. Per posar un exemple: no és el mateix fer un viatge a Tailàndia dins un circuit turístic i dormint en hotels que anar-hi pel teu compte i fer acampada al primer espai on vegis que es pot.

Qui dicta la normativa i fa les recomanacions és la OMS, l’Organització Mundial de la Salut. A Catalunya l’Institut Català de la Salut us pot donar resposta als dubtes que tingueu. De fet, recomanem molt que consulteu la pàgina dedicada a les vacunes al portal Canal Salut.

Vacunació obligatòria: la única vacuna que és obligatòria i es sotmet a un reglament internacional és la de la febre groga. A vegades hi ha països que les autoritats locals demanen un certificat conforme s’està vacunat. Per posar-vos-la caldrà que aneu a un centre de vacunació autoritzat.

Vacunancions recomanades:

– Tètanus (de fet aquesta és molt bàsica: cal que tots la tingueu actualitzada)
– Còlera
– Poliomielitis
– Febre tifoide
– Hepatitis A i B
– Ràbia
– Encefalitis centreeuropea
– Encefalitis japonesa
– Meningitis

Les vacunes tenen un cost econòmic per al pacient: la vacuna obligatòria de la febre groga costa 18,51 euros. Aquest import és una taxa gestionada pel Ministeri de Sanitat.

Quan les vacunes no són obligatòries, el preu varia segons els factors mencionats abans i que determinaran quines s’hauran d’administrat. La visita de «consell al viatger» té un cost de 29 euros (105 si aquesta visita fos de caràcter urgent). L’administració de la vacuna val 9 euros.

Els menors de 14 anys estan exempts d’aquests pagaments.

¬Important: si voleu anar a un centre de vacunació autoritzat caldrà que demaneu cita prèvia. Això ho podeu fer a través d’aquest portal. Qualsevol dubte us podran atendre i us consellaran sobre quines són les millors opcions. I si teniu dubtes sobre si el país on viatgeu és de risc o no, el consell és que millor assegurar-se’n!