Noticias

Volar a 200 km/h, l’home-ocell. Esport extrem al límit

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Volar a 200 km/h, l’home-ocell. Esport extrem al límit

Alguna vegada en aquest espai hem parlat d’esports extrems que toquen el límit. Avui també ho farem, però aquesta vegada és ben bé que és un dels esports més extrems que hem vist per aquí:

L’home-ocell, potser l’esport més extrem

Exacte: volar, volar com un ocell. Volar a 200 km per hora! Us atreviríeu?

Es tracta d’una pràctica anomenada WINGSUIT, que vindria a ser la traducció literal de “vestit ala”. Si us hi fixeu en el vídeo, veureu que les persones que el practiquen porten una mena de roba que els permet queda suspesos en l’aire i donar així la sensació de que s’està volant.

Les primeres vegades que es fa posar en pràctica aquesta tècnica va ser més o menys cap al 1930. Eren uns vestits de caràcter primitiu fets amb materials com ara seda, metall o fusta (en alguns casos inclús ós de balena). Com que la tecnologia no havia avançat gaire, aquestes pràctiques eren força perilloses, fent un total d’uns 75 morts en un període entre 1912 i 1961.

La versió moderna va aparèixer  a principis dels anys 90, quan es va adaptar el vestit per fer-lo més útil, posant més elements entre les cames i sota els braços. Curiosament, l’impulsor d’aquests nous materials va morir l’any 1998 mentre provava unes modificacions del vestit que havien de servir per millorar-lo.

L’arribada al terra

Quan ja s’està a punt d’arribar al final del camí (és a dir: quan ja s’està a punt d’arribar al terra) s’ha d’accionar el paracaigudes per tal d’obrir-lo i suavitzar així l’aterrada. És important que es faci amb temps suficient d’antelació per donar-li temps a que s’obri completament i ens estabilitzi.

Un dels vols més coneguts a casa nostra va ser el del noruec Alexandre Polli, que ara fa dos anys va fer un vol a la zona de Montserrat i increïblement va travessar la roca Foradada que hi ha al massís. Podeu trobar vídeos d’aquesta acció fàcilment si ho busqueu, ja que passar per un forat així quan es va a uns 250 quilòmetres per hora és una fita que no passa gens desapercebuda. Penseu que aquest forat té una alçada d’uns 10 metres i aproximadament uns 5 d’amplada.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres