Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Voluntariat corporatiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Voluntariat corporatiu

Del 7 al 12 de juliol es va celebrar a Catalunya la 5ena Setmana de la Responsabilitat Social. Una de les accions que s’hi van dur a terme va ser la presentació de l’Oficina de Voluntariat Corporatiu de Barcelona, endegada per les entitats Ingenieria Social SAL i l’Associació + Responsables. L’iniciativa té també el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Voluntariat corporatiu a Barcelona

Tal com ells mateixos es defineixen, es tracta d’un espai de relació entre empresa i tercer sector pensat per a generar escenaris de cooperació que aportin valor a la societat, a l’empresa i al treballador.

L’objectiu és que treballadors i treballadores d’una empresa puguin participar lliurement en causes, projectes i organitzacions sense ànim de lucre. Això aporta uns beneficis que a la web han dividit en quatre àmbits:

• Beneficis per a l’empresa: el clima de treball és més bo, es comparteixen objectius solidaris comuns, es creen aliances basades en la solidaritat i pot repercutir en una plantilla més productiva.

• Per als treballadors i treballadores: augmenta la satisfacció, el sentir-se motivat i involucrat, afavoreix espais de treball, etc.

• Per a les entitats socials: el principal benefici és el poder treballar conjuntament amb el sector empresarial, sovint allunyat o basat en accions molt puntuals. A part és una manera nova de rebre voluntaris i així poder fer més coses.

• Per a la comunitat: la relació entre empresa i societat és fa més evident i ho noten tots els factors que hi intervenen. Es genera un sentiment de projecte social comú.

El portal recull també bones pràctiques. Un exemple podria ser la que es va dur a terme entre Infojobs (portal d’ofertes de treball) amb Creu Roja: es van realitzar tallers de dues hores que van ser impartits per treballadors d’Infojobs i que es centraven en la recerca de feina en línia. Aquests cursos es dirigien als participants de projectes d’ocupació de Creu Roja i tots ells eren persones en risc d’exclusió social.

Si voleu més informació, a la pàgina web podreu trobar serveis que s’ofereixen tant a entitats com a empreses. Alguns són serveis gratuïts i d’altres de co-pagament (obtenció de recursos, medició d’impacte, assessorament, etc.).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres