Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Voluntariat corporatiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Voluntariat corporatiu

Del 7 al 12 de juliol es va celebrar a Catalunya la 5ena Setmana de la Responsabilitat Social. Una de les accions que s’hi van dur a terme va ser la presentació de l’Oficina de Voluntariat Corporatiu de Barcelona, endegada per les entitats Ingenieria Social SAL i l’Associació + Responsables. L’iniciativa té també el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Voluntariat corporatiu a Barcelona

Tal com ells mateixos es defineixen, es tracta d’un espai de relació entre empresa i tercer sector pensat per a generar escenaris de cooperació que aportin valor a la societat, a l’empresa i al treballador.

L’objectiu és que treballadors i treballadores d’una empresa puguin participar lliurement en causes, projectes i organitzacions sense ànim de lucre. Això aporta uns beneficis que a la web han dividit en quatre àmbits:

• Beneficis per a l’empresa: el clima de treball és més bo, es comparteixen objectius solidaris comuns, es creen aliances basades en la solidaritat i pot repercutir en una plantilla més productiva.

• Per als treballadors i treballadores: augmenta la satisfacció, el sentir-se motivat i involucrat, afavoreix espais de treball, etc.

• Per a les entitats socials: el principal benefici és el poder treballar conjuntament amb el sector empresarial, sovint allunyat o basat en accions molt puntuals. A part és una manera nova de rebre voluntaris i així poder fer més coses.

• Per a la comunitat: la relació entre empresa i societat és fa més evident i ho noten tots els factors que hi intervenen. Es genera un sentiment de projecte social comú.

El portal recull també bones pràctiques. Un exemple podria ser la que es va dur a terme entre Infojobs (portal d’ofertes de treball) amb Creu Roja: es van realitzar tallers de dues hores que van ser impartits per treballadors d’Infojobs i que es centraven en la recerca de feina en línia. Aquests cursos es dirigien als participants de projectes d’ocupació de Creu Roja i tots ells eren persones en risc d’exclusió social.

Si voleu més informació, a la pàgina web podreu trobar serveis que s’ofereixen tant a entitats com a empreses. Alguns són serveis gratuïts i d’altres de co-pagament (obtenció de recursos, medició d’impacte, assessorament, etc.).