Noticias
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]
  • És convenient fer esport en la tercera edat?Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d'afrontar l'esport, tenint [...]
  • L’exercici físic com a activitat de lleureEn la majoria dels casos en els quals es parla sobre l'exercici físic com una opció d'oci, es planteja aquest tipus de proposta entorn de la manera en què s'empren [...]

Voluntariat en esdeveniments esportius

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Voluntariat en esdeveniments esportius

El voluntariat és necessari. Qualsevol cursa o esdeveniment esportiu necessita gent que hi participi, ja sigui al davant (formant part dels participants i duent a terme el repte esportiu) o al darrera, formant part de l’equip organitzatiu. Sovint, sense aquests últims, molts actes no es podrien dur a terme. Calen persones que –segons la magnitud de l’esdeveniment- pugui donar un cop de mà en les inscripcions, l’avituallament o els diferents punts i necessitats que facin falta per a que tot rutlli a la perfecció.

Com fer voluntariat

Tot i que motes curses o actes ja fan la crida a la seva pròpia pàgina web, hi ha una entitat que mira d’englobar-ne tantes com es puguin: Voluntaris 2000.

Aquesta entitat, ubicada a Torre Jussana de Barcelona, té per objectiu organitzar i col·laborar en la preparació d’esdeveniments principalment de caràcter esportiu amb independència de qui les pugui organitzar. Es mouen en sis àmbits de col·laboració:

  • Cultural (com per exemple els Jocs Florals)
  • Esportiu (que seria un dels principals àmbits al qual s’enfoquen i que inclou acres tan reconeguts com la Marató Zurich Barcelona o la Cursa El Corte Inglés)
  • Social (com per exemple la Marató de TV3 o curses orientades a fe un bé social com la Cursa contra la droga)
  • Lúdic (Rues de Carnestoltes o Cavalcada de Reis, entre d’altres)
  • Mediambiental (Caminades ecològiques o festivitats envers la natura)
  • Cooperació Internacional (com recollida de materials per a zones de conflicte)

Formar part de la base de dades de voluntaris és molt senzill: cal enviar un correu electrònic amb les dades de contacte (nom, cognoms, telèfon) i indicar quines són les nostres prioritats o àmbits d’actuació. En cas que ja hi escrivim per alguna activitat concreta, caldria especificar quin tipus d’activitat voldríem fer i quina disponibilitat tindríem.

En aquesta web també es publiquen periòdicament crides al voluntariat i s’ofereix molta informació al respecte (és la web de la Generalitat de Catalunya dedicada als voluntaris). A part de formació i eines/recursos d’interès, també hi trobareu una amplia oferta per a activitats de tota mena i a qualsevol lloc del territori.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres