Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Voluntariat en esdeveniments esportius

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Voluntariat en esdeveniments esportius

El voluntariat és necessari. Qualsevol cursa o esdeveniment esportiu necessita gent que hi participi, ja sigui al davant (formant part dels participants i duent a terme el repte esportiu) o al darrera, formant part de l’equip organitzatiu. Sovint, sense aquests últims, molts actes no es podrien dur a terme. Calen persones que –segons la magnitud de l’esdeveniment- pugui donar un cop de mà en les inscripcions, l’avituallament o els diferents punts i necessitats que facin falta per a que tot rutlli a la perfecció.

Com fer voluntariat

Tot i que motes curses o actes ja fan la crida a la seva pròpia pàgina web, hi ha una entitat que mira d’englobar-ne tantes com es puguin: Voluntaris 2000.

Aquesta entitat, ubicada a Torre Jussana de Barcelona, té per objectiu organitzar i col·laborar en la preparació d’esdeveniments principalment de caràcter esportiu amb independència de qui les pugui organitzar. Es mouen en sis àmbits de col·laboració:

  • Cultural (com per exemple els Jocs Florals)
  • Esportiu (que seria un dels principals àmbits al qual s’enfoquen i que inclou acres tan reconeguts com la Marató Zurich Barcelona o la Cursa El Corte Inglés)
  • Social (com per exemple la Marató de TV3 o curses orientades a fe un bé social com la Cursa contra la droga)
  • Lúdic (Rues de Carnestoltes o Cavalcada de Reis, entre d’altres)
  • Mediambiental (Caminades ecològiques o festivitats envers la natura)
  • Cooperació Internacional (com recollida de materials per a zones de conflicte)

Formar part de la base de dades de voluntaris és molt senzill: cal enviar un correu electrònic amb les dades de contacte (nom, cognoms, telèfon) i indicar quines són les nostres prioritats o àmbits d’actuació. En cas que ja hi escrivim per alguna activitat concreta, caldria especificar quin tipus d’activitat voldríem fer i quina disponibilitat tindríem.

En aquesta web també es publiquen periòdicament crides al voluntariat i s’ofereix molta informació al respecte (és la web de la Generalitat de Catalunya dedicada als voluntaris). A part de formació i eines/recursos d’interès, també hi trobareu una amplia oferta per a activitats de tota mena i a qualsevol lloc del territori.