Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

COM ES PREPARA UN WOD? 🏋️‍♂️ PLANIFICA LA TEVA RUTINA D’ENTRENAMENT

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
COM ES PREPARA UN WOD? 🏋️‍♂️ PLANIFICA LA TEVA RUTINA D’ENTRENAMENT

La importància de seguir una bona rutina d’entrenament

Pablo Martos, director d’ Escola Vitae Les Corts, del Cicle Formatiu de Condicionament Físic, i Head Coach al box d’Alpha Link Crossfit, ens explica com preparar una rutina d’entrenament basada en WODs (Work Out of the Day). La combinació de diferents exercicis, sèries, repeticions, pesos i modalitats ens aporta una gran varietat de possibilitats per preparar el nostre entrenament diari.

La planificació setmanal

Primer de tot hem de repartir de forma equitativa tots els elements (tipus d’exercicis) que hi ha a CrossFit. Són 3: Aixecament de pes (WL), treball metabòlic (M) i treball gimnàstic (G). La manera de fer-ho és la següent:

DILLUNS: Aixecament de pes (aquest dia només treballem exercicis d’aixecament de pes).

DIMARTS: Treball metabòlic i treball gimnàstic (aquest dia treballem aquests 2 elements).

DIMECRES: Treball gimnàstic, treball metabòlic i aixecament de pes (aquest dia treballem els 3 elements).

DIJOUS: M

DIVENDRES: G + WL

DISSABTE: G + WL + M

DIUMENGE: G

Aquesta seqüència l’haurem de seguir cada setmana per tal d’obtenir resultats òptims.

⚠️ IMPORTANT: És molt recomanable descansar un dia de cada tres, en funció del nivell de fitness que tinguem. Per exemple: si acabes de començar a practicar CrossFit, és millor fer un dia d’entrenament i un dia de descans. A mida que vagis millorant la teva condició física podem anar incrementant els dies d’entrenament setmanals.

Els blocs d’exercicis

Un cop tenim feta aquesta distribució al llarg de la setmana, el següent és buscar un equilibri entre les diferents qualitats físiques. Un exemple que funciona bé és: 2 dies treballem condicionament metabòlic de forma específica, 2 dies treballem força de forma específica i ens guardem 3 dies per:

  1. Treball tècnic de gimnàstica (aprendre algún moviment específic)

  2. Treball tècnic d’aixecament de pes (aprendre algun moviment específic)

  3. Team WOD; Treball en equip

A partir d’aquí ja podem planificar l’activitat dia a dia.

Les sessions diàries

Les sessions tenen dues parts:

Part A

Treballem de forma específica els blocs d’exercicis que hem planificat prèviament (treball metabòlic, treball de força o bé els 3 dies de treball tècnic i team WOD).

Part B: WOD

Podríem dir que aquesta és la part més important de la sessió per què treballem tots els elements corresponents a aquell dia. Això sempre es fa en format de competició (has d’enregistrar el teu resultat, bé sigui un temps o bé una quantitat de repeticions). És aquí on la intensitat de la sessió és més elevada i on els clients s’esforcen molt més (tots ho fan a la vegada i ningú vol perdre). Generalment, aquesta Part B dura entre 5 i 20 minuts, però pot ser que algun dia la durada sigui més gran (fins a 50 – 60 min.).

⚠️ IMPORTANT: Els exercicis sempre han de ser molt escalables. Això vol dir que els exercicis es poden descomposar en altres més senzills en funció del nivell de condició física de cada alteta o bé de la seva habilitat o destresa. Al box d’Alpha Link Crossfit, sempre entrenem tots a la vegada, però axiò no influeix en què cada atleta faci les seves adaptacions per poder completar l’entrenament amb garanties de millorar el seu nivell de fitness i, sobre tot, de preservar la seva seguretat.

Parlem amb Pablo Martos 💬

__Com vas entrar en el món del CrossFit?

Vaig començar al CrossFit al 2011, en aquella època treballava a DiR i un company em va parlar d’aquest mètode d’entrenament, així que vaig fer el curs com a instructor a Basel (Suïssa). Al 2012 un amic meu va obrir el primer Box a Barcelona (Reebok CrossFit BCN) i em va demanar si volia anar a treballar amb ell. Així doncs, vaig finalitzar la meva etapa a DiR i vaig començar a donar classes al Juliol del 2012.

__Quan neix Alpha Link?

Després de gairebé 5 anys donant classes de CrossFit en aquest Box, em va sortir la oportunitat d’obrir el meu propi Box i això es va materialitzar el 06 de Febrer del 2017.

__Què és el que més et motiva d’aquesta professió?

El més apassionant de la meva feina és que, com que treballo en una instal·lació petita, acabes coneixent a tothom. El més bonic de tot és veure com van millorant els teus atletes que al final es converteixen en els teus amics… gairebé la teva família.

__Quina filosofia segueixes a l’hora de dinamitzar les sessions al Box?

M’encanta. Quan faig classe m’agrada molt gastar bromes als clients, em costa poc empatitzar amb la gent i de seguida veig com els hi puc fer riure. Les meves frases mentre faig classe són mítiques!!!!!

Rematem l’entrenament amb un challenge, t’atreveixes?

PABLO CHALLENGE

Pablo Martos
Director Escola Vitae Les Corts i del Grau Superior en Condicionament Físic

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a INEFC Barcelona
Propietari i Head Coach d’Alpha Link CrossFit
“Afortunat per treballar en les meves dues passions, l’Esport i l’Ensenyament”

Sin categoría

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?   0

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l'escola A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l'ESPORT. Per [...]